Varza cu carne de pasare

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2
  • 500 kg pasare
  • 250 g untura (ulei)
  • 250 g ceapa
  • 100 g pasta de tomate
  • 5 kg varza acra capatani
  • 500 g rosii
  • sare
  • piper
  • foaie de ardei
  • dupa gust.

Mod de preparare

Pasarea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se inabusa in untura sau ulei, cu adaos de supa sau apa. Carnea inabusita se scoate in alt vas, iar in grasimea ramasa se inabusa ceapa curatata, spalata si taiata marunt. Se adauga apoi pasta de tomate dizolvata in putina apa sau supa, piperul boabe si boiaua. Varza se tale in fasii (fideluta) si se pune în sosul format; se amesteca componentele, se mai adauga supa sau apa pentru fierbere. Cand varza a fiert si a scazut lichidul, se adauga bucatile de carne care se pun peste varza, apoi se aseaza rosiile, care au fost curatate, spalate si taiate felii. Se introduce vasul la cuptor pentru rumenire. Cand este frumos rumenita, se serveste portia de carne, cu garnitura de varza si rosia deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise