vinete cu branza la cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 vinete
  • 250 g telemea de oi
  • 3 linguri de ulei
  • 3-4 rosii
  • 1 lingura faina
  • sare

Mod de preparare

Se spala vinetele , se taie felii groase de 1 cm grosime, se presara cu sare, se lasa pentru cateva minute deoparte sa se scurga de zeama, apoi se trec prin faina si se prajeste in ulei incins.Dupa ce se rumenesc, se aseaza pe servetele sa se scurga de ulei.In acest timp se da prin razatoare rosiile si telemeaua, apoi se aseaza intr-un vas termorezistent un strat de felii prajite de vinete, unul de rosii, unul de branza pana se termina cu un strat de vinete.Se presara apoi putina telemea rasa si se da la cuptor pentru 15-20 de minute, la foc potrivit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise