Vinete dietetice la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 vinete medii
  • 2 cepe mari
  • 2 ardei
  • uturoi
  • sare,piper
  • 4 rosii coapte mari
  • ulei de masline
  • oregano,busuioc(optional)
  • brânză rază(optional)

Mod de preparare

Se spala vinetele si se curata din loc în loc(zebră),după care se taie felii groase si se oparesc cca.2-3 min.în apa sărată.

Cceapa se taie fidelută.roşiile şi ardeii felii.

Dupa ce s-au opărit,vinetele se pun la scurs,apoi într-o cratiţă destul de adanca,sau intr-un vas jena se pune putin ulei şi se asează în straturi:vinetele,ceapa,ardeii,usturoiul tocat,ultimul strat fiind de roşii. Se repetă straturile pana la terminarea ingredientelor.

Se sărează şi se piperează straturile de legume si se poate adăuga,după preferinţă,oregano şi putin busuioc,de preferinţă proaspăt si în cantitate mică.

Se bagă vasul la cuptor fara să se adauge apă si se lasă cca.30 min.pana scade zeama lăsată de legume iar roşiile se rumenesc uşor.

Dacă doriţi,cu 5 min.înainte de a opri focul puteţi rade telemea sărată,dar atunci,aveti grijă cu cantitatea de sare pusă pe legume.

Se serveşte rece,singură,sau alături de preparate din carne.

Este o mancare foarte uşoară şi foarte plăcută rece,mai ales acum,pe caniculă.

Bon apetit!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise