Vinete la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 vinete mari,
  • 3 ardei (rosu, galben, verde),
  • o ceapa mare,
  • 2 rosii,
  • sare,
  • piper,
  • cascaval ras,
  • orez,
  • ulei,
  • masline.

Mod de preparare

Vinetele se taie pe lungime in doua, se scobesc iar miezul se taie cuburi la fel ca si rosiile decojite, iar ceapa si ardeii se taie fideluta.

Se caleste ceapa pana devine aurie, se adauga ardeiul, apoi vinetele, un strop de apa, iar la urma rosiile si orezul in prealabil fiert pe jumatate. Se condimenteaza cu sare, piper si se adauga verdeata tocata.

Se umplu vinetele cu compozitia obtinuta, se decoreaza cu cascavalul ras si maslinele taiate felii, se asaza intr-o tava cu ulei si se dau la cuptor ½ ora.

Pentru decor am folosit si un ardei pe care l-am umplut cu aceeasi compozitie.

Acest preparat este excelent ca si garnitura pentru friptura

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise