Vinete umplute cu carne

Reteta de vinete umplute cu carne. Vinete umplute cu carne reteta simpla si delicioasa.

Portii
4
Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 vinete medii
  • 1 lingura de sare grunjoasa
  • 3-4 linguri de ulei
  • Umplutura
  • 500 g carne tocata de porc/vita/pui
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 ceapa mare
  • 3 rosii mari bine coapte
  • 2 linguri de bulion de rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • Decor
  • 4 felii de rosii
  • 2 ardei bulgaresti
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Reteta de vinete umplute cu carne este preferata mea. O fac toata vara cu vinete si rosii din gradina mea si este mereu apreciata.

Intai de toate spalam vinetele si le curatam coaja stil pijama. Umplem un vas mare cu apa, dizolvam sarea si scufundam vinetele pentru 30 de minute. Asezam deasupra o farfurie mare cu o greutate pentru a fi acoperite complet cu apa sarata. Dupa aceea le clatim, le uscam si le prajim bine pe toate partile intr-o tigaie incapatoare, pana se rumenesc frumos si se inmoaie.

In alta tigaie incingem uleiul si calim ceapa tocata cateva minute, adaugam carnea tocata si o lasam pana dispare tot lichidul si incepe sa se prajeasca. Adaugam rosiile date pe razatoare, bulionul, sare, piper si frunzulite de cimbru proaspat. Lasam amestecul sa scada si stingem focul.

Transferam vinetele intr-o tava pentru cuptor si le desfacem pe mijloc pentru a putea pune umplutura. Decoram cu felii de rosii si jumatati de ardei bulgaresc.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C, bagam tava cu vinete si gatim 20-25 de minute pana se rumenesc frumos.

In momentul servirii presaram patrunjel proaspat tocat. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise