Vita cu capere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 fileuri de vitel
  • piper
  • sare
  • boia
  • nucsoara
  • 20g unt
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura boabe piper verde
  • 200ml vin alb
  • 300ml supa de vitel
  • 2 fire rozmarin
  • coaja de lamaie rasa
  • 125g crema de branza cu verdeata
  • cateva picaturi vin ars
  • 100gcapere(de la borcan)

Mod de preparare

Se spala carnea, se sterge si se bate.Se condimenteaza cu piper,boia si nucsoara.Se prajeste,se sareaza si se tine la cald cand este gata.Ptr. prepararea sosului, se toaca ceapa si usturoiul si se calesc.Se sting cu vin,apoi se adauga supa si se da la fiert.Rozmarinul tocat se adauga la sos impreuna cu coaja rasa de lamaie.Se lasa sa fiarba 10 minute,se adauga crema cu verdeata,sare,piper,boia si coniac.Se adauga caperele scurse de zeama.Feliile de carne se adauga in sos si se incalzesc.(nu se lasa sa fiarba!)Se serveste friptura cu sosul si eventual cu patrunjel verde,alaturi de o garnitura de paste sau o salata asortata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise