Vitel cu ananas

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg.pulpă viţel
  • 1 ceapă
  • 2-3 căţei usturoi
  • 1 lingură ulei măsline
  • 3-4 roşii coapte sau roşii din conservă tocate
  • 1 pahar mare de vin (eu am pus rose)
  • ananas rondele
  • 1 linguriţă miere
  • sare,piper,după gust
  • cimbru

Mod de preparare

Se taie pulpa felii potrivite,se sărează şi se piperează,se presară cimbrul şi apoi ulei de măsline.Se amestecă bine bucăţile de carne.Se toacă ceapa rondele,se aşează peste carne,într-un vas care va merge la cuptor.Se toarnă vinul deasupra,se acoperă vasul şi se pune la frigider(eu l-am pus o noapte).

A doua zi,sau peste câteva ore,se ia vasul cu carne,se adaugă căţeii de usturoi zdrobiţişi roşiile tăiate şi se pune la cuptor acoperit.

Lăsaţi la cuptor la foc mediu funcţie de cât este de "bătrână"carnea(se poate face şi cu mânzat,chiar şi cu vită).

Încercaţi carnea cu o furculiţă şi când constataţi că este făcută,adăugaţi ananasul rondele şi o linguriţă de miere.Mai lăsaţi în cuptor cca.10 minute.

Garnitura poate consta în cartofi fierţi în coajă,serviţi întregi cu o bucăţică de unt şi pătrunjel verde presărat peste sau,un rizotto,făcut simplu:orez fiert în apă cu sare sau Maggi,la care adăugaţi la sfârşit o bucăţică de unt,amestecaţi şi presăraţi pătrunjelul proaspă rupt.

Dacă puneţi vin roşu va schimba culoarea cărnii.Puteţi pune un vin alb sau rose ,sec.

A ieşit o friptură dulce-acrişoară,care n-are cum să nu vă placă.Încercaţi!

Bon appetit!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise