Zacusca de peste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de peste (crap
  • hering
  • stavrid
  • macrou)
  • 400 gr. ceapa
  • 300 gr. morcovi
  • 500 gr. castraveti murati
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 100 gr. masline
  • 120 ml ulei
  • 75 ml vin alb sec
  • o legatura patrunjel
  • 1-2 foi dafin
  • sare piper
  • cimbru.

Mod de preparare

Pestele se curata, se inlatura capul, se spala si se taie in bucati mici. Legumele se curata de coaja(inclusiv castravetii), se spala. Ceapa se taie marunt, castravetii si morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, iar maslinele se oparesc. Ceapa, morcovii si castravetii se inabusa in 5 linguri de ulei si putina apa timp de 20-30 de min. Se adauga 1 l de apa, maslinele, piperul, sarea, cimbrul, foile de dafin si pasta de tomate cind legumele sunt fierte, continuind fierberea 5 min., apoi se asaza intr-o tava.

Se serveste calda sau rece

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise