ZAMA DE SALATE ARDELENEASCA - ENY -

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati de slanina
  • 3 cepe verzi
  • 1 usturoi verde
  • 4 capatini de salata verde
  • 200 gr. smantina
  • 1 cana lapte batut
  • sare
  • piper
  • leustean.

Mod de preparare

Tai slanina cubulete si o pui in oala sa se prajeasca. In grasimea rezultata adaugi ceapa si usturoiul verde, taiate marunt (cind e iarna poti folosi ceapa si usturoiul uscate). Lasi sa se raceasca putin, cit sa se inmoaie, dupa care pui circa 4 litri de apa. Cind da apa in clocot, adaugi salata verde, spalata mai intai si rupta in bucati potrivite. Poti folosi si salata de la borca pe care ai conservat-o pentru iarna, dar e mai buna proaspata. Lasi sa fiarba, adaugi sare, piper, iar cind e aproape gata fiarta salata, faci separat un amestec de smantina si lapte batut, apoi il torni in oala.

Mai lasi sa dea un clocot si e gata zama. Pui leustean tocat deasupra si servesti atit calda, cit si rece.

E deliciaosa oricum.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise