ACOPERIŞ NINS

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr. făină
  • 2 ouă
  • 3 linguri de miere de albine
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 200 gr. + 15 linguri de zahăr
  • 70 gr. untură de porc albă (sau 100 gr. unt)
  • 1litru + 7-10 liguri lapte
  • 1 lingură de cacao
  • 3 pachete budincă de vanilie
  • 250 gr. margarină Rama
  • 200-250 gr. ciocolată menaj
  • nucă de cocos ulei şi făină pentru uns tava şi pudrat.

Mod de preparare

Se face o cocă din 600 gr. făină, 2 ouă, 3 linguri de miere de albine, 1 linguriţă bicarbonat, 200 gr. zahăr, 70 gr. untură de porc albă (sau 100 gr. unt)şi 7-10 liguri lapte (cât cuprinde aluatul). Această cocă se împarte în două. Din prima jumătate se coc 2 foi pe dosul tăvii la foc potrivit, dar fiecare foaie incâ necoaptă se taie în 3 fâşii pe lungime.

La a doua parte din cocă se adaugă 1 lingură de cacao şi se formează 12 batoane lungi care se coc şi ele pe dosul tavii unse.

După ce s-au copt 3 + 3 fâşii şi 12 batoane se lasă la răcit.

Între timp se face o cremă din 3 pachete budincă de vanilie, 1 litru de lapte şi 15 linguri de zahăr. După ce s-a răcit se adaugă 250 gr. margarină Rama in budincă şi se amestecă.

Se formează acoperişul astfelŞ se unge o fâşie de blat cu cremă apoi se pun 3 batoane de blat, apoi cremă, apoi 2 batoane de blat, apoi cremă, apoi 1 baton de blat şi iar cremă (totul trebuie să fie ca o cabană mai lungă). Se acoperă totul cu 2 fâşii de blat sub formă de triunghi mai lung, pe care îl glazurăm cu ciocolată menaj topită şi presărăm peste nucă de cocos.

La fel se procedează şi cu restul de cremă şi blaturi, batoane. În total vor ieşi două triungiuri.

Se dau la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise