autor:

» » Prajituri

ACOPERIŞ NINS

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Ingrediente
600 gr. făină, 2 ouă, 3 linguri de miere de albine, 1 linguriţă bicarbonat, 200 gr. + 15 linguri de zahăr, 70 gr. untură de porc albă (sau 100 gr. unt), 1litru + 7-10 liguri lapte, 1 lingură de cacao, 3 pachete budincă de vanilie, 250 gr. margarină Rama, 200-250 gr. ciocolată menaj, nucă de cocos ulei şi făină pentru uns tava şi pudrat.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se face o cocă din 600 gr. făină, 2 ouă, 3 linguri de miere de albine, 1 linguriţă bicarbonat, 200 gr. zahăr, 70 gr. untură de porc albă (sau 100 gr. unt)şi 7-10 liguri lapte (cât cuprinde aluatul). Această cocă se împarte în două. Din prima jumătate se coc 2 foi pe dosul tăvii la foc potrivit, dar fiecare foaie incâ necoaptă se taie în 3 fâşii pe lungime.
La a doua parte din cocă se adaugă 1 lingură de cacao şi se formează 12 batoane lungi care se coc şi ele pe dosul tavii unse.
După ce s-au copt 3 + 3 fâşii şi 12 batoane se lasă la răcit.
Între timp se face o cremă din 3 pachete budincă de vanilie, 1 litru de lapte şi 15 linguri de zahăr. După ce s-a răcit se adaugă 250 gr. margarină Rama in budincă şi se amestecă.
Se formează acoperişul astfelŞ se unge o fâşie de blat cu cremă apoi se pun 3 batoane de blat, apoi cremă, apoi 2 batoane de blat, apoi cremă, apoi 1 baton de blat şi iar cremă (totul trebuie să fie ca o cabană mai lungă). Se acoperă totul cu 2 fâşii de blat sub formă de triunghi mai lung, pe care îl glazurăm cu ciocolată menaj topită şi presărăm peste nucă de cocos.
La fel se procedează şi cu restul de cremă şi blaturi, batoane. În total vor ieşi două triungiuri.
Se dau la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "ACOPERIŞ NINS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 600 gr. făină
  • 2 ouă
  • 3 linguri de miere de albine
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 200 gr. + 15 linguri de zahăr
  • 70 gr. untură de porc albă (sau 100 gr. unt)
  • 1litru + 7-10 liguri lapte
  • 1 lingură de cacao
  • 3 pachete budincă de vanilie
  • 250 gr. margarină Rama
  • 200-250 gr. ciocolată menaj
  • nucă de cocos ulei şi făină pentru uns tava şi pudrat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu fructe 3P (pere, piersici, prune)