autor:

Fara foto

» » Prajituri

ACOPERIŞ NINS

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Ingrediente
600 gr. făină, 2 ouă, 3 linguri de miere de albine, 1 linguriţă bicarbonat, 200 gr. + 15 linguri de zahăr, 70 gr. untură de porc albă (sau 100 gr. unt), 1litru + 7-10 liguri lapte, 1 lingură de cacao, 3 pachete budincă de vanilie, 250 gr. margarină Rama, 200-250 gr. ciocolată menaj, nucă de cocos ulei şi făină pentru uns tava şi pudrat.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se face o cocă din 600 gr. făină, 2 ouă, 3 linguri de miere de albine, 1 linguriţă bicarbonat, 200 gr. zahăr, 70 gr. untură de porc albă (sau 100 gr. unt)şi 7-10 liguri lapte (cât cuprinde aluatul). Această cocă se împarte în două. Din prima jumătate se coc 2 foi pe dosul tăvii la foc potrivit, dar fiecare foaie incâ necoaptă se taie în 3 fâşii pe lungime.
La a doua parte din cocă se adaugă 1 lingură de cacao şi se formează 12 batoane lungi care se coc şi ele pe dosul tavii unse.
După ce s-au copt 3 + 3 fâşii şi 12 batoane se lasă la răcit.
Între timp se face o cremă din 3 pachete budincă de vanilie, 1 litru de lapte şi 15 linguri de zahăr. După ce s-a răcit se adaugă 250 gr. margarină Rama in budincă şi se amestecă.
Se formează acoperişul astfelŞ se unge o fâşie de blat cu cremă apoi se pun 3 batoane de blat, apoi cremă, apoi 2 batoane de blat, apoi cremă, apoi 1 baton de blat şi iar cremă (totul trebuie să fie ca o cabană mai lungă). Se acoperă totul cu 2 fâşii de blat sub formă de triunghi mai lung, pe care îl glazurăm cu ciocolată menaj topită şi presărăm peste nucă de cocos.
La fel se procedează şi cu restul de cremă şi blaturi, batoane. În total vor ieşi două triungiuri.
Se dau la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "ACOPERIŞ NINS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Untul moale il mixam bine cu zahar si esenta de rom. Adaugam galbenusurile pe rand si amestecam bine

3 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 600 gr. făină
  • 2 ouă
  • 3 linguri de miere de albine
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 200 gr. + 15 linguri de zahăr
  • 70 gr. untură de porc albă (sau 100 gr. unt)
  • 1litru + 7-10 liguri lapte
  • 1 lingură de cacao
  • 3 pachete budincă de vanilie
  • 250 gr. margarină Rama
  • 200-250 gr. ciocolată menaj
  • nucă de cocos ulei şi făină pentru uns tava şi pudrat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Poale-n brau Poale-n brau

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul

5 voturi    1 comentariu
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Lemon drizzle cake