autor:

Fara foto

» » Prajituri

ACOPERIŞ NINS

Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daminescu Mihaela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Ingrediente
600 gr. făină, 2 ouă, 3 linguri de miere de albine, 1 linguriţă bicarbonat, 200 gr. + 15 linguri de zahăr, 70 gr. untură de porc albă (sau 100 gr. unt), 1litru + 7-10 liguri lapte, 1 lingură de cacao, 3 pachete budincă de vanilie, 250 gr. margarină Rama, 200-250 gr. ciocolată menaj, nucă de cocos ulei şi făină pentru uns tava şi pudrat.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se face o cocă din 600 gr. făină, 2 ouă, 3 linguri de miere de albine, 1 linguriţă bicarbonat, 200 gr. zahăr, 70 gr. untură de porc albă (sau 100 gr. unt)şi 7-10 liguri lapte (cât cuprinde aluatul). Această cocă se împarte în două. Din prima jumătate se coc 2 foi pe dosul tăvii la foc potrivit, dar fiecare foaie incâ necoaptă se taie în 3 fâşii pe lungime.
La a doua parte din cocă se adaugă 1 lingură de cacao şi se formează 12 batoane lungi care se coc şi ele pe dosul tavii unse.
După ce s-au copt 3 + 3 fâşii şi 12 batoane se lasă la răcit.
Între timp se face o cremă din 3 pachete budincă de vanilie, 1 litru de lapte şi 15 linguri de zahăr. După ce s-a răcit se adaugă 250 gr. margarină Rama in budincă şi se amestecă.
Se formează acoperişul astfelŞ se unge o fâşie de blat cu cremă apoi se pun 3 batoane de blat, apoi cremă, apoi 2 batoane de blat, apoi cremă, apoi 1 baton de blat şi iar cremă (totul trebuie să fie ca o cabană mai lungă). Se acoperă totul cu 2 fâşii de blat sub formă de triunghi mai lung, pe care îl glazurăm cu ciocolată menaj topită şi presărăm peste nucă de cocos.
La fel se procedează şi cu restul de cremă şi blaturi, batoane. În total vor ieşi două triungiuri.
Se dau la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "ACOPERIŞ NINS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandine

Amandine

Separa albusurile de galbenusuri.Bate albusurile spuma,adauga zaharul,apoi galbenusurile unul cate

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Fursecuri de Paste

Fursecuri de Paste

1. Se incinge cuptorul la 190⁰C. 2. Intr-un vas, se bate untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat

5 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 600 gr. făină
  • 2 ouă
  • 3 linguri de miere de albine
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 200 gr. + 15 linguri de zahăr
  • 70 gr. untură de porc albă (sau 100 gr. unt)
  • 1litru + 7-10 liguri lapte
  • 1 lingură de cacao
  • 3 pachete budincă de vanilie
  • 250 gr. margarină Rama
  • 200-250 gr. ciocolată menaj
  • nucă de cocos ulei şi făină pentru uns tava şi pudrat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de capsuni(© Copyright) by Laura S.