autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Afine cu crusta

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
500 g afine proaspete, 500 g mere de vara, 1 lamaie, 100 g zahar tos, 1 plic zahar vanilat, 150+20 g unt, 150 g zahar brun (sau tos), 150 g faina, 20 g frisca nebatuta., (pentru 6 persoane)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Spalati si zvantati afinele fara sa le zdrobiti. Curatati merele de coaja si taiati-le in 4, indepartati partea lemnoasa si semintele, taiati-le felii si stropiti-le cu zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca.

2. Puneti merele intr-o cratita, adaugati zaharul tos, jumatate din zaharul vanilat si putina zeama de lamaie si fierbeti-le 15 minute la foc ceva mai iute si fara capac, amestecand din timp in timp.

3. Incalziti cuptorul la 210°C si ungeti cu unt o forma de budinca. Asezati pe fundul ei merele, deasupra lor afinele si stropiti-le cu sucul de lamaie ramas. Taiati restul de unt bucatele si frecati-l - intr-un bol - cu zaharul brun (sau tos) si cu faina, pana ce obtineti un aluat pe care-l dati apoi pe razatoarea mare.

4.Presarati peste afine aluatul faramitat si tineti-le la cuptor 20 de minute. Bateti frisca lichida cu restul de zahar vanilat si serviti-o impreuna cu afinele caldute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Afine cu crusta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de capsune

Dulceata de capsune

Capsunele curatate de codite,puse intr-o sita,spalate su jet cu apa rece,se pun in vasul pentru dulceata

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Apa, zaharul si cacaoa se fierb, se adauga rahatul, stafidele (puse

17 voturi    9 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g afine proaspete
  • 500 g mere de vara
  • 1 lamaie
  • 100 g zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150+20 g unt
  • 150 g zahar brun (sau tos)
  • 150 g faina
  • 20 g frisca nebatuta.
  • (pentru 6 persoane)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu nuca si rahat ptr sarbatori