autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Alba ca neaua

Autor: ecaterina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ecaterina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Ingrediente
Foi:, 4 oua, 200 g zahar, 12 linguri ulei, 200 ml lapte, un praf de copt, un praf de amoniu, un varf de sare, 800 g faina, Crema:, 700 ml lapte, 3 linguri(cu varf) de faina, 250 g margarina Rama, 300 g zahar, 1 lamaie(zeama si coaja), 100 g zahar pudra vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Foi:
Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat bun de intins.Se formeaza 4 foi care se coc pe fundul tavii de aragaz(tava se unge cu ulei).Se coc circa 10 min.fiecare foaie.
Crema:
In laptele rece se pune faina,zaharul si se fierbe pana se obtine o crema legata.Cand este calduta se adauga margarina Rama si lamaia.Mestecandu-se se obtine o crema pufoasa.
Se ung foile pe rand cu crema obtinuta si se lasa prajitura la inmuiat circa 4 ore(o parte din crema intra in foi).Se taie prajitura in forme dorite si se pudreaza cu zaharul vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca neaua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Muffins cu gem de rosii

Muffins cu gem de rosii

Punem intr-un vas faina cernuta, adaugam praful de copt si amestecam. In bolul mixeru-lui punem

2 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

In tava unsa cu unt si presarata cu faina,se adauga amestecul de zahar brun si scortisoara,se aseaza

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Foarte buna, eu ii zic lamaita.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Si mie imi place acest gen de prajiturica...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    O prajitura care imi place tare mult, mai ales vara ca este racoritoare...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 12 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • un praf de copt
  • un praf de amoniu
  • un varf de sare
  • 800 g faina
  • Crema:
  • 700 ml lapte
  • 3 linguri(cu varf) de faina
  • 250 g margarina Rama
  • 300 g zahar
  • 1 lamaie(zeama si coaja)
  • 100 g zahar pudra vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de ecaterina
Cozonac traditional de Craciun

Cozonac traditional de Craciun

Se dizolva drojdia cu zaharul si laptele caldut.Se toarna compozitia in faina pusa in prealabil

10 voturi    3 comentarii
2h 5 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna, eu ii zic lamaita.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de nuci