autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Alba ca neaua

Autor: ecaterina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ecaterina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Ingrediente
Foi:, 4 oua, 200 g zahar, 12 linguri ulei, 200 ml lapte, un praf de copt, un praf de amoniu, un varf de sare, 800 g faina, Crema:, 700 ml lapte, 3 linguri(cu varf) de faina, 250 g margarina Rama, 300 g zahar, 1 lamaie(zeama si coaja), 100 g zahar pudra vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Foi:
Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat bun de intins.Se formeaza 4 foi care se coc pe fundul tavii de aragaz(tava se unge cu ulei).Se coc circa 10 min.fiecare foaie.
Crema:
In laptele rece se pune faina,zaharul si se fierbe pana se obtine o crema legata.Cand este calduta se adauga margarina Rama si lamaia.Mestecandu-se se obtine o crema pufoasa.
Se ung foile pe rand cu crema obtinuta si se lasa prajitura la inmuiat circa 4 ore(o parte din crema intra in foi).Se taie prajitura in forme dorite si se pudreaza cu zaharul vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca neaua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta americana cu branza dulce

Placinta americana cu branza dulce

1.Pentru a face aluatul se amesteca faina cu zaharul si sarea, apoi se adauga untul (cat mai rece

34 voturi    19 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu compot de visine si frisca

Prajitura cu compot de visine si frisca

Blat: Se face un pandispan:se freaca f. bine galbenusurile cu zaharul;dupa ce-si dubleaza volumul

43 voturi    21 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Foarte buna, eu ii zic lamaita.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Si mie imi place acest gen de prajiturica...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    O prajitura care imi place tare mult, mai ales vara ca este racoritoare...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 12 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • un praf de copt
  • un praf de amoniu
  • un varf de sare
  • 800 g faina
  • Crema:
  • 700 ml lapte
  • 3 linguri(cu varf) de faina
  • 250 g margarina Rama
  • 300 g zahar
  • 1 lamaie(zeama si coaja)
  • 100 g zahar pudra vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de ecaterina
Cozonac traditional de Craciun

Cozonac traditional de Craciun

Se dizolva drojdia cu zaharul si laptele caldut.Se toarna compozitia in faina pusa in prealabil

10 voturi    3 comentarii
2h 5 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna, eu ii zic lamaita.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise si afine