autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Alba ca neaua

Autor: ecaterina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ecaterina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Ingrediente
Foi:, 4 oua, 200 g zahar, 12 linguri ulei, 200 ml lapte, un praf de copt, un praf de amoniu, un varf de sare, 800 g faina, Crema:, 700 ml lapte, 3 linguri(cu varf) de faina, 250 g margarina Rama, 300 g zahar, 1 lamaie(zeama si coaja), 100 g zahar pudra vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Foi:
Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat bun de intins.Se formeaza 4 foi care se coc pe fundul tavii de aragaz(tava se unge cu ulei).Se coc circa 10 min.fiecare foaie.
Crema:
In laptele rece se pune faina,zaharul si se fierbe pana se obtine o crema legata.Cand este calduta se adauga margarina Rama si lamaia.Mestecandu-se se obtine o crema pufoasa.
Se ung foile pe rand cu crema obtinuta si se lasa prajitura la inmuiat circa 4 ore(o parte din crema intra in foi).Se taie prajitura in forme dorite si se pudreaza cu zaharul vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca neaua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada cu gem de struguri

Rulada cu gem de struguri

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma cu zaharul pana se fac bat, apoi adaugam

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Trufe de ciocolata

Trufe de ciocolata

Ciocolata se topeste la bain-marie, aproape la rece. Peste ciocolata topita se adauga frisca (cele

7 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Foarte buna, eu ii zic lamaita.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Si mie imi place acest gen de prajiturica...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    O prajitura care imi place tare mult, mai ales vara ca este racoritoare...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 12 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • un praf de copt
  • un praf de amoniu
  • un varf de sare
  • 800 g faina
  • Crema:
  • 700 ml lapte
  • 3 linguri(cu varf) de faina
  • 250 g margarina Rama
  • 300 g zahar
  • 1 lamaie(zeama si coaja)
  • 100 g zahar pudra vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de ecaterina
Cozonac traditional de Craciun

Cozonac traditional de Craciun

Se dizolva drojdia cu zaharul si laptele caldut.Se toarna compozitia in faina pusa in prealabil

10 voturi    3 comentarii
2h 5 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna, eu ii zic lamaita.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu iaurt si piersici