autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Alba ca neaua

Autor: ecaterina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ecaterina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 decembrie 2009

Ingrediente
Foi:, 4 oua, 200 g zahar, 12 linguri ulei, 200 ml lapte, un praf de copt, un praf de amoniu, un varf de sare, 800 g faina, Crema:, 700 ml lapte, 3 linguri(cu varf) de faina, 250 g margarina Rama, 300 g zahar, 1 lamaie(zeama si coaja), 100 g zahar pudra vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Foi:
Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat bun de intins.Se formeaza 4 foi care se coc pe fundul tavii de aragaz(tava se unge cu ulei).Se coc circa 10 min.fiecare foaie.
Crema:
In laptele rece se pune faina,zaharul si se fierbe pana se obtine o crema legata.Cand este calduta se adauga margarina Rama si lamaia.Mestecandu-se se obtine o crema pufoasa.
Se ung foile pe rand cu crema obtinuta si se lasa prajitura la inmuiat circa 4 ore(o parte din crema intra in foi).Se taie prajitura in forme dorite si se pudreaza cu zaharul vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca neaua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec

Chec

Topim untul/margarina (fără a-l arde) intr-o craticioara sau la microunde. Adaugam zaharul si batem

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Rasturnata cu pere

Rasturnata cu pere

Tai perele in doua, scot casuta samburilor si le feliez destul de subtire; ung o cratita cu unt,

1 vot    2 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Foarte buna, eu ii zic lamaita.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Si mie imi place acest gen de prajiturica...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    O prajitura care imi place tare mult, mai ales vara ca este racoritoare...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 12 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • un praf de copt
  • un praf de amoniu
  • un varf de sare
  • 800 g faina
  • Crema:
  • 700 ml lapte
  • 3 linguri(cu varf) de faina
  • 250 g margarina Rama
  • 300 g zahar
  • 1 lamaie(zeama si coaja)
  • 100 g zahar pudra vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de ecaterina
Cozonac traditional de Craciun

Cozonac traditional de Craciun

Se dizolva drojdia cu zaharul si laptele caldut.Se toarna compozitia in faina pusa in prealabil

10 voturi    3 comentarii
2h 5 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna, eu ii zic lamaita.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu morcovi si ghimbir