autor:

Fara foto

» » Prajituri

Alba ca zapada

Autor: Diana Luparu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana Luparu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
Aluat:, 2 oua,, 9 linguri zahar,, 9 linguri lapte,, 9 linguri ulei,, 3 pliculete zahar vanilat,, sare,, 1 lingurita amoniac,, faina cat cuprinde, , Crema:, o cana lapte fiert,, 6 linguri faina,, 1 1/2 cana de zahar,, 1 pachet margarina

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

13 voturi

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat se dau toate intr-un clocot. dupa ce se raceste se adauga oule
Se adauga faina cat cuprinde, pana se formeaza un aluat ca de paine .
Coca se imparte in patru si se coace pe fundul tavii la 175 grade.
Pentru crema: o cana de lapte se bate cu 6 linguri faina, dupa care se pune in laptele fiert, se adauga 1 1/2 cana de zahar. Se da jos de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi crema racita cu pachetul de margarina.Se adauga esenta de rom sau ce esente doriti.
Se umplu foile.
Deasupra am glazurat cu cioalata alba si cicolata cu lapte topita la micounde.
Se lasa sa steie o zi, se seveste a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Se face aluatul, din ingredientele amintite, se lasa aluatul sa se odihneasca cca 20 minute. Dupa

34 voturi    16 comentarii
80h
Prajituri
Platou cu 3 prajituri: Bilute cu visine, Alba ca zapada si rulada de biscuiti

Platou cu 3 prajituri: Bilute cu visine, Alba ca zapada si rulada de biscuiti

Bilute cu visine: Cum am procedat: Am topit margarina, peste ea am adaugat zaharul si pe urma cacaoa

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • lumi

    lumi (Chef de cuisine):

    Alba ca zapada e o prajitura foarte populara in RO Eu pregatesc crema(cum a explicat si Sidy):fac o cilama din faina+zahar si lapte,o las la racit,apoi frec untul si adaug aceasta ciulama rece in unt +cate o picatura de la lamaie(poti pune chiar 2 lamai daca vrei sa fie mai acrisoara) In felul acesta iese crema ca o frisca, nu budinca!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine):

    Eu fac crema aceasta, cu lamaie... Pentru crema: 1/2 l lapte, 3 linguri faina, 1 pachet unt, 300 gr. zahar pudra, o lamiie mare. Laptele si 3 linguri de faina se amesteca si se pun intr-un vas pe foc, amestecindu-se cu telul pina se obtine o pasta care se desprinde de pe tel, dupa care se lasa la racit. In acest timp se freaca un pachet de unt cu 300 gr. zahar pudra peste care se adauga pasta rece. Se rade o lamiie pe razatoarea cu ochiuri mici, se stoarce zeama si se adauga coaja si zeama in pasta de mai sus.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    estera , 21 decembrie 2009

    este super tare delicioasa

  • tradaro

    tradaro (Chef de cuisine) , 18 mai 2009

    Este o reteta foarte delicioasa. Felicitari!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

    Doamne, ce bine arata si are un gust extraordinar,dupa mine aceasta prajitura intrece toate dulciurile.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 14 mai 2009

      Merita incercata arata super!!!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

      Asa arata prajitura care mi-a iesit mie - si pe care au botezat-o ai mei - prajitura de lamaie!?

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2009

      Fara fotografie nu are sens sa comentez, prajitura este exceptionala si merita incercata de oricine. Eu o pregatesc foarte des pentru familia mea- cu simpla modificare a cremei, in care si eu adaug coaja de lamaie si pentru un gust mai acrisor, zeama de lamaie.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2009

      Si eu fac crema fiarta cu lamaie ,la fel ca Sidy,iar deasupra fie ca pun zahar praf , fie o glazura de cicolata.

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2009

      Arata super..si cred ca e si foarte gustoasa

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2009

      In crema se adauga coaja rasa si zeama de la o lamaie...

    • nicoleta lacatus

      nicoleta lacatus (Chef de cuisine) , 10 iunie 2008

      arata bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

13 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua,
  • 9 linguri zahar,
  • 9 linguri lapte,
  • 9 linguri ulei,
  • 3 pliculete zahar vanilat,
  • sare,
  • 1 lingurita amoniac,
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • o cana lapte fiert,
  • 6 linguri faina,
  • 1 1/2 cana de zahar,
  • 1 pachet margarina

Raporteaza reteta

Retete
de Diana Luparu
Prajitura Delia

Prajitura Delia

Foile: Se freaca faina cu margarina, adaugam galbenusele, 200g zaharul pudra, bicarbonatul stins

6 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Sos de hrean

Sos de hrean

Hreanul proaspat se rade pe razatorea cea mai fina;daca este prea iute , se pune pentru cateva minute(5)

13 voturi    4 comentarii
10 min
Sosuri
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Puiul curatat si portionat se condimenteaza cu piper sare si amestecul de plante. Se aseaza intr-o

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

estera

este super tare delicioasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine si cirese