autor:

Fara foto

» » Prajituri

Alba ca zapada

Autor: diananetro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diananetro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
pentru foi: 2 oua, putina sare, 5 linguri ule, 3 linguri apa, 1 lingura amoniac, 5 linguri apa., pentru crema : a)1 cana lapte rece, 3 linguri zeamil sau faina, o cana de lapte fiebinte, 50 g unt, b) 200 g unt, 12 linguri zahar pudra, coaja rasa si zeama de la 2 lamai

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Ingredientele pentru foi de amesteca si se obtine o coca moale ce se imparte in trei parti. Foile se coc pe fundul tavii de cuptor la foc potrivit. Se invelesc cu o folie de staniol si se lasa pana a doua zi.

a) 1 cana de lapte rece se amesteca cu 3 linguri zeamil sau faina, peste care se adauga cana de lapte fierbinte. se pune pe aragaz la foc mic si se amesteca incontinuu pana se obtine o ciulama,se adauga si o bucata de unt dupa care se da la rece.

b) se freca 200 g de unt cu 12 linguri zahar pudra, se adauga coaja rasa si zeama de la 2 lamai si se freca pana se obtine o spuma

Se amesteca ambele creme si se ung foile, dupa care se tine la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Aluatul: Se pun intr-un bol ouale, laptele, uleiul, zaharul si plicul de amoniu stins si se amesteca;

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Pentru foi: Toate ingredientele se amesteca bine si se adauga faina obtinand un aluat ca pentru

8 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru foi: 2 oua
  • putina sare
  • 5 linguri ule
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura amoniac
  • 5 linguri apa.
  • pentru crema : a)1 cana lapte rece
  • 3 linguri zeamil sau faina
  • o cana de lapte fiebinte
  • 50 g unt
  • b) 200 g unt
  • 12 linguri zahar pudra
  • coaja rasa si zeama de la 2 lamai

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Savarine