autor:

Fara foto

» » Prajituri

Alba ca zapada

Autor: diananetro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diananetro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
pentru foi: 2 oua, putina sare, 5 linguri ule, 3 linguri apa, 1 lingura amoniac, 5 linguri apa., pentru crema : a)1 cana lapte rece, 3 linguri zeamil sau faina, o cana de lapte fiebinte, 50 g unt, b) 200 g unt, 12 linguri zahar pudra, coaja rasa si zeama de la 2 lamai

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Ingredientele pentru foi de amesteca si se obtine o coca moale ce se imparte in trei parti. Foile se coc pe fundul tavii de cuptor la foc potrivit. Se invelesc cu o folie de staniol si se lasa pana a doua zi.

a) 1 cana de lapte rece se amesteca cu 3 linguri zeamil sau faina, peste care se adauga cana de lapte fierbinte. se pune pe aragaz la foc mic si se amesteca incontinuu pana se obtine o ciulama,se adauga si o bucata de unt dupa care se da la rece.

b) se freca 200 g de unt cu 12 linguri zahar pudra, se adauga coaja rasa si zeama de la 2 lamai si se freca pana se obtine o spuma

Se amesteca ambele creme si se ung foile, dupa care se tine la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Alba ca zapada-reteta de la mama

Alba ca zapada-reteta de la mama

Se amesteca oul cu zaharul,se incalzeste un pic laptele in care dizolvam amoniacul si apoi punem

40 voturi    11 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Se face aluatul, din ingredientele amintite, se lasa aluatul sa se odihneasca cca 20 minute. Dupa

34 voturi    16 comentarii
80h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru foi: 2 oua
  • putina sare
  • 5 linguri ule
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura amoniac
  • 5 linguri apa.
  • pentru crema : a)1 cana lapte rece
  • 3 linguri zeamil sau faina
  • o cana de lapte fiebinte
  • 50 g unt
  • b) 200 g unt
  • 12 linguri zahar pudra
  • coaja rasa si zeama de la 2 lamai

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura semiluna glazurata