autor:

Fara foto

» » Prajituri

Alba ca zapada

Autor: diananetro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diananetro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
pentru foi: 2 oua, putina sare, 5 linguri ule, 3 linguri apa, 1 lingura amoniac, 5 linguri apa., pentru crema : a)1 cana lapte rece, 3 linguri zeamil sau faina, o cana de lapte fiebinte, 50 g unt, b) 200 g unt, 12 linguri zahar pudra, coaja rasa si zeama de la 2 lamai

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Ingredientele pentru foi de amesteca si se obtine o coca moale ce se imparte in trei parti. Foile se coc pe fundul tavii de cuptor la foc potrivit. Se invelesc cu o folie de staniol si se lasa pana a doua zi.

a) 1 cana de lapte rece se amesteca cu 3 linguri zeamil sau faina, peste care se adauga cana de lapte fierbinte. se pune pe aragaz la foc mic si se amesteca incontinuu pana se obtine o ciulama,se adauga si o bucata de unt dupa care se da la rece.

b) se freca 200 g de unt cu 12 linguri zahar pudra, se adauga coaja rasa si zeama de la 2 lamai si se freca pana se obtine o spuma

Se amesteca ambele creme si se ung foile, dupa care se tine la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Alba ca zapada-reteta de la mama

Alba ca zapada-reteta de la mama

Se amesteca oul cu zaharul,se incalzeste un pic laptele in care dizolvam amoniacul si apoi punem

42 voturi    11 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

1. Mixăm ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi adăugăm şi restul ingredientelor. Framantăm

40 voturi    15 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru foi: 2 oua
  • putina sare
  • 5 linguri ule
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura amoniac
  • 5 linguri apa.
  • pentru crema : a)1 cana lapte rece
  • 3 linguri zeamil sau faina
  • o cana de lapte fiebinte
  • 50 g unt
  • b) 200 g unt
  • 12 linguri zahar pudra
  • coaja rasa si zeama de la 2 lamai

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foi cu crema de lapte