Alba ca zapada

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Alba ca zapada

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua,
  • 9 linguri zahar,
  • 9 linguri lapte,
  • 9 linguri ulei,
  • 3 pliculete zahar vanilat,
  • sare,
  • 1 lingurita amoniac,
  • faina cat cuprinde;
  • Crema:
  • o cana lapte fiert,
  • 6 linguri faina,
  • 1 1/2 cana de zahar,
  • 1 pachet margarina

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat se dau toate intr-un clocot. dupa ce se raceste se adauga oule

Se adauga faina cat cuprinde, pana se formeaza un aluat ca de paine .

Coca se imparte in patru si se coace pe fundul tavii la 175 grade.

Pentru crema: o cana de lapte se bate cu 6 linguri faina, dupa care se pune in laptele fiert, se adauga 1 1/2 cana de zahar. Se da jos de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi crema racita cu pachetul de margarina.Se adauga esenta de rom sau ce esente doriti.

Se umplu foile.

Deasupra am glazurat cu cioalata alba si cicolata cu lapte topita la micounde.

Se lasa sa stea o zi, se seveste a doua zi.

Nota: Eu am facut portie mai mare si am copt 7 foi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor