autor:

husni

» » Prajituri

Alba ca zapada

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 septembrie 2009

Ingrediente
Pentru foi, -125 g unt (margarina, cca 4 linguri de ulei), -200 g zahar pudra, -3 oua, -1 si 1/2 lingurita praf de copt, -cca 150 ml lapte rece (temp. camerei), -faina cit cuprinde (cca 900 g), -arome, , Pentru crema, -750 ml lapte, -150 g faina, -375 g zahar, -250 g unt, -coaja de la o lamiie, -zeama de la 2 lamii

Dificultate: Medie Timp: 80h

34 voturi

Mod de preparare

Se face aluatul, din ingredientele amintite, se lasa aluatul sa se odihneasca cca 20 minute. Dupa aceea se fac din el 5 foi, care se coc pe spatele tavii (presarata cu faina), la foc mijlociu cca 10 minute. Nu trebuie sa-si schimbe culoarea. Se lasa, una peste alta, pina a doua zi.

Dupa cam 24 de ore, se face crema: laptele cu faina se fierb, cind da in clocot,s e mai fierbe citeva secunde (se face o ciulama), se ia de pe foc si imediat se pune zaharul, se amesteca pina se topeste zaharul. Cind e aproape rece, untul se freaca spuma, apoi i se adauga ciulamaua, incetul cu incetul, mestecind tot timpul.

Se pune apoi, coaja si zeama de lamaie, se amesteca bine.

Cu aceasta crema, se umplu foile, se pun pe un platou, se preseaza cu ceva greu, (tavi, oale, ce ai la-ndemina), se lasa asa inca aproximativ 24 de ore, dupa care se taie romburi. Se serveste presarat cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul si se amesteca. Se pune

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Alba ca zapada

Alba ca zapada

1. Incepeti prin a prepara aluatul pentru foile de prajitura: Intr-un vas potrivit amestecati

14 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • fragolina bianca

    fragolina bianca (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

    e buna reteta eu am facut-o ca o tabla de sah.dar gustul e accelasi. f. buna. felicitari!!!!!!!!!!!!!

  • Dana Saila( Salwa Nabhani)

    Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Am sa incerc reteta ta, arata bine si nu e impopotonata cu explicatii prea multe. Ce ma bucur ....dau clasa la araboaice week-end-ul viitor....looool....

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Cami, arata f bine, e foarte frumos prezentata si foarte frumos aranjata! Si eu fac.....

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2009

      O prajitura care o fac un pic mai altfel,dar o fac de fiecare data la sarbatorile de iarna.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2009

      Încă odată mă uimeşte felul în care tai tu prăjirile! Excelentă prăjitură!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      E o prajitura excelenta!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Tare buna prajitura asta Camy....si noua ne place mult !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Arata grozav...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      FRUMOS SI BUN,FELICTARI

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      gustoasa

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Foarte frumoasa prezentarea, dar si produsul finit.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Foarte frumos, Camelia!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      O prajiturica delicioasa si racoroasa...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Camy, e foarte frumoasa si buna, buna!

    • Fara foto

      husni , 24 septembrie 2009

      Maria Elena, imi place sa folosesc tavi rotunte. Mi se pare ca coc (scuze de cacofonie) mai uniform. Poate e obsesie.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Camelia, arata foarte foarte frumos, dar ai copt foi rotunde? E mai interesant asa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

80h

34 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi
  • -125 g unt (margarina
  • cca 4 linguri de ulei)
  • -200 g zahar pudra
  • -3 oua
  • -1 si 1/2 lingurita praf de copt
  • -cca 150 ml lapte rece (temp. camerei)
  • -faina cit cuprinde (cca 900 g)
  • -arome
  • Pentru crema
  • -750 ml lapte
  • -150 g faina
  • -375 g zahar
  • -250 g unt
  • -coaja de la o lamiie
  • -zeama de la 2 lamii

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

fragolina bianca (Chef de cuisine)

e buna reteta eu am facut-o ca o tabla de sah.dar gustul e accelasi. f. buna. felicitari!!!!!!!!!!!!!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura cu mere fara coacere