autor:

naty

» » Prajituri

Alba ca zapada

Autor: naty (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: naty (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Ingrediente
-2 oua, -120g zahar, -coaja de la o lamaie, -4 linguri lapte, -4 linguri ulei, -1 plic amoniu, -fainaCrema:, -0,5 kg lapte, -3 linguri faina, -zeama de la o lamaie, -250 g margarina Rama, -250 g zahar, -fulgi de nuca de cocos

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare


Pentru foi:

Toate ingredientele se amesteca bine si se adauga faina obtinand un aluat ca pentru biscuiti si se lasa sa se odihneasca 30 min. Apoi impartim coca in 4 parti si le coacem pe dosul tavii care in prealabil s-a uns cu un pic de ulei. Timp coacere 10 min la foc mediu (foile nu trebuie sa se rumeneasca).



Crema:

Se pune laptele cu zaharul pe foc si se amesteca. Separat amestecam faina cu un pic de lapte apoi turnam peste lapte de pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa crema. Adaugam margarina si cand s-a topit oprim focul si turnam zeama de lamaie.

Cand s-au racit foile, asezam crema peste ele iar la final se presara nuca de cocos in functie de cat doriti.



PS: Pentru a da un aspect mai de sarbatoare eu am ornat cu capsunele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul si se amesteca. Se pune

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Alba ca Zapada

Alba ca Zapada

Foile:  1 Se cerne faina impreuna cu praful de copt si un praf de sare. Intr-un castron

98 voturi    33 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

    Arata minunat...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

    Mmmmm o bunatate.Felicitari.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

    Apetisanta

Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • -2 oua
  • -120g zahar
  • -coaja de la o lamaie
  • -4 linguri lapte
  • -4 linguri ulei
  • -1 plic amoniu
  • -fainaCrema:
  • -0,5 kg lapte
  • -3 linguri faina
  • -zeama de la o lamaie
  • -250 g margarina Rama
  • -250 g zahar
  • -fulgi de nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de naty
prajitura naty

prajitura naty

Se fac foile albe din 2 oua+4 linguri de lapte+4 linguri ulei+3 zahar si jumate pachetel amoniu

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Floricele de iarna

Floricele de iarna

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, aceasta se amesteca cu zaharul pana ce devine

3 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
prajitura fina

prajitura fina

Foi de cacao: Margarina se bate cu zaharul , apoi se adauga oul, cacaua, amoniacul stins si

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata minunat...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura festiva caramel