autor:

Dya_Dy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Alba ca Zapada

Autor: Dya_Dy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dya_Dy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2016

Ingrediente
Foi, 600 g faina, 2 oua, 12 linguri cu ulei, 12 linguri de zahar, 12 linguri de lapte, 1 lingurita rasa de amoniac, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingurita coaja de lamaie, un plic cu zahar vanilat, Crema:, 1 l lapte, 400 g unt, 12 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 4 linguri amidon, zeama de la o lamaie, coaja rasa de lamaie, o pastaie de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru foi:

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat), pana ce se obtine o spuma cremoasa. Se presara coaja de lamaie si se amesteca pentru incorporare.

Se adauga uleiul, putin cate putin, laptele si amoniacul stins cu zeama de lamaie. Se omogenizeaza si se adauga treptat faina.

Se obtine un aluat moale, nelipicios. Il impartim in bucati egale (mie mi-au iesit 6) , pe care le vom intinde in foaie subtire, cu ajutorul unui sucitor. Le intepam din loc in loc cu o furculita si le coacem, pe rand, pe dosul unei tavi de cuptor. (Recomand o temperatura medie de 160 grade, pentru 5-6 minute)

Pentru crema procedam astfel:

Fierbem laptele impreuna cu o pastaie de vanilie, taiata in doua, pe lung.

Amestecam faina cu amidonul si cu zaharul, presaram coaja rasa de lamaie si turnam laptele, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor. Crema astfel obtinuta, o punem pe foc, pana se ingroasa. Adaugam zeama de lamaie si omogenizam.

Dupa ce se raceste complet, adaugam untul moale (la temperatura camerei), mixand pana la incorporarea completa.

Pe fiecare foaie, se adauga cateva linguri de crema (se asaza foaie/crema/foaie/crema), ce se uniformizeaza pe intreaga suprafata. Se acopera apoi cu o folie alimentara si se pastreaza la rece peste noapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul si se amesteca. Se pune

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Alba ca zapada

Alba ca zapada

Foi: Ouale le mixam cu un praf de sare si cu zaharul pana devin ca o crema.Adaugam uleiul cate

22 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Foi
  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 12 linguri cu ulei
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de lapte
  • 1 lingurita rasa de amoniac
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • un plic cu zahar vanilat
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 400 g unt
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 4 linguri amidon
  • zeama de la o lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • o pastaie de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Dya_Dy
Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Pentru blat procedăm astfel: Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem

3 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Supa cu dovlecei

Supa cu dovlecei

Carnea de pui se fierbe într-o oală cu 4 litri de apă, timp de 20-30 de minute, adunând

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ghiveci de legume cu carne la slow cooker

Ghiveci de legume cu carne la slow cooker

Tăiem carnea în cuburi potrivit de mici, o stropim cu puţin ulei (două linguri), o aşezăm

4 voturi    0 comentarii
5h
Slow Cooking
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Tosca