autor:

vio panciu

» » Prajituri

ALBA CA ZAPADA

Autor: vio panciu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vio panciu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
pentru foi:, -1 ou, 1 cana zahar, 1/4 pachet margarina (unirea), 1 lingura amoniac stins cu otet, o cana lapte, faina cat cuprinde., , pt crema aveti nevoie de :, - 1 litru lapte, 20- 22 linguri de faina,o cana de zahar, 3/4 pachet margarina unirea, 2 lamai (se foloseste coaja rasa si zeama), ,

Dificultate: Medie Timp: 30h

17 voturi

Mod de preparare

Foi:

Se bate oul cu zaharul, se adauga margarina topita, laptele, amoniacul stins si faina. Se amesteca toate pana se obtine un aluat tare care se imparte in 4 si se fac 4 foi subtiri care se coc pe dosul tavii la cuptor la foc potrivit - dureaza cam 15 min pt fiecare foaie.

Crema:

Se da in clocot laptele cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, se pun in ploaie amestecand mereu cele 20-22 lg de faina, apoi se adauga margarina si zeama de lamaie. Se fierbe pana se ingroasa, apoi se lasa la racit crema, iar cand sunt gata foile se aseaza o foaie, un rand de crema (se pune cat mai multa crema intre foi dupa ce terminati de umplut foile una peste alta, le puneti intre 2 funduri de lemn si puneti o greutate deasupra ca sa stea la presat macar 16 ore ca sa se inmoaie. Dupa acest timp se taie in forma de rombulete si se presara pe deasupra cu zahar pudra.

p.s. Garantez ca cine gusta macar o data din aceasta prajitura va dori mereu sa o faca, e excelenta.
Daca ti-a placut reteta noastra "ALBA CA ZAPADA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

1. Mixăm ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi adăugăm şi restul ingredientelor. Framantăm

33 voturi    15 comentarii
2h
Prajituri
Alba ca Zapada

Alba ca Zapada

Foile:  1 Se cerne faina impreuna cu praful de copt si un praf de sare. Intr-un castron

98 voturi    33 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    O bunatate,felicitari.Bunica mea o facea foarte des si eram tare incantati de aceasta prajitura.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Foarte gustoasa! Eu o numesc lamaita, asa se stie in zona mea, ingredientele sunt aceleasi.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Imi place tare mult...

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

      da este una din putinele prajituri pe care le consum! Bravo!

    • Fara foto

      MARY , 12 august 2009

      Este o prajitura ff buna. Pt crema eu folosesc amidon: la 500 ml lapte 5 linguri amidon si 150 gr zahar. Se prepara la fel ca si budinca. Dupa ce se raceste se freaca cu o margarina si zeama de la o lamaie.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

      Este o prajitura tare spornica si tare buna,v-am votat si am luat si reteta o sa o fac cu siguranta.In schimb eu folosesc unt,nu prea mai am incredere in margarina cu ceea ce scriu despre ea pe internet.Felicitari pentru reteta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Am pregatit prejiturica si a iesit delicioasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Sigur am sa o incerc,dar am sa folosesc unt in loc de margarina.Nu prea ma impac cu margarina.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30h

17 voturi

Ingrediente

  • pentru foi:
  • -1 ou
  • 1 cana zahar
  • 1/4 pachet margarina (unirea)
  • 1 lingura amoniac stins cu otet
  • o cana lapte
  • faina cat cuprinde.
  • pt crema aveti nevoie de :
  • - 1 litru lapte
  • 20- 22 linguri de faina,o cana de zahar
  • 3/4 pachet margarina unirea
  • 2 lamai (se foloseste coaja rasa si zeama)

Raporteaza reteta

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

O bunatate,felicitari.Bunica mea o facea foarte des si eram tare incantati de aceasta prajitura.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu bezea