ALBA CA ZAPADA

Timp pregatire
1800 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru foi:
  • -1 ou, 1 cana zahar, 1/4 pachet margarina (unirea), 1 lingura amoniac stins cu otet, o cana lapte, faina cat cuprinde.
  • pt crema aveti nevoie de :
  • - 1 litru lapte, 20- 22 linguri de faina,o cana de zahar, 3/4 pachet margarina unirea, 2 lamai (se foloseste coaja rasa si zeama)

Mod de preparare

Foi:

Se bate oul cu zaharul, se adauga margarina topita, laptele, amoniacul stins si faina. Se amesteca toate pana se obtine un aluat tare care se imparte in 4 si se fac 4 foi subtiri care se coc pe dosul tavii la cuptor la foc potrivit - dureaza cam 15 min pt fiecare foaie.

Crema:

Se da in clocot laptele cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, se pun in ploaie amestecand mereu cele 20-22 lg de faina, apoi se adauga margarina si zeama de lamaie. Se fierbe pana se ingroasa, apoi se lasa la racit crema, iar cand sunt gata foile se aseaza o foaie, un rand de crema (se pune cat mai multa crema intre foi dupa ce terminati de umplut foile una peste alta, le puneti intre 2 funduri de lemn si puneti o greutate deasupra ca sa stea la presat macar 16 ore ca sa se inmoaie. Dupa acest timp se taie in forma de rombulete si se presara pe deasupra cu zahar pudra.

p.s. Garantez ca cine gusta macar o data din aceasta prajitura va dori mereu sa o faca, e excelenta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise