Alba ca zapada - Snow White

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • ● 2 oua
  • ● 6 linguri zahar
  • ● 6 linguri lapte
  • ● 6 linguri ulei
  • ● 1 lingurita bicarbonat stins
  • ● faina cat cuprinde
  • Pentru crema:
  • ● 500 ml lapte
  • ● 3-4 linguri faina
  • ● 1 pachet margarina
  • ● 1 cana zahar
  • ● 1 lamaie

Mod de preparare

1. Din ingredientele pentru aluat faci o coca si o imparti in 5 bucati din care rezulta 5 foi. Coaceţi foile una câte una în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pe dosul tavii.

2. Pentru crema, faina se dizolva in putin lapte, apoi se adauga si restul de lapte fiert si zaharul, amestecand, la foc mic, pana se face ca o smantana. Se pune pachetul de margarina si se continua amestecand intr-un singur sens. Se scade si se adauga zeama de la lamaie.

3. Pe un platou de mărimea foii se asează prima foaie, cremă si continui si ai grija ca ultimul strat sa fie foaie. Se lasă 12 ore (peste noapte) să se înmoaie foile ca să o puteţi tăia fără probleme.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Intr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.

Supa crema de ciuperci
Ficatei de pui in sos de lapte

Ficatei de pui in sos de lapte

Ficatei de pui in sos de lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise