ALBINITA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
ALBINITA

Ingrediente

  • Pentru foi:150 gr.zahar,1 ou,10 linguri lapte,2 linguri miere,30gr.unt,un praf sare,1 lingurita rasa de bicarbonat,500gr.faina.
  • Pentru crema:1 pahar lapte(250ml.)5 linguri amidon de porumb,un praf de sre,250 gr.unt,150 gr.zahar,1 plic zahar vanilat,3 linguri zeama de lamaie.
  • Un borcan gem de caise.

Mod de preparare

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele si se amesteca pana se topeste zaharul,se adauga mierea,untul si la sfarsit bicarbonatul,dupa ce s-a omogenizat totul se ia de pe foc si se adauga faina si se amesteca pana se formeaza un aluat omogen.Aluatul se imparte in 4 bucati egale care se coco pe rand pe spatele unei tavi de aragaz la foc potrivit circa 3-4 min.Atentie,bucatile de aluat se tin la cald ca sa poate fi mai usor de intins pe tava.Tava trebuie unsa inainte de a pune fiecare foaie.

Crema:Se pune laptele la fier si cand a dat in clocot se toarne amidonul amestecat cu putin lapte rece si se amesteca bine ca sa nu se faca cocoloase(crema trebuie sa fie ca o ciulama mai groasa).Se fierbe circa 10 min.Se lasa la racit si intre timp se amesteca untul cu zaharul,vanilia si 3 linguri zeama de lamaie.Cand crema de amidon s-a racit se amesteca in crema de unt.Pe spatele tavii se aseaza prima foaie se adauga jumatate din crema,alta foaie peste care se toarna gemul,alta foaie pe care se pune restul de crema si se aseaza ultima foaie.Prajitura se taie a 2 zi in forme care va plac.Pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise