autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

ALBINITA

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru foi:150 gr.zahar,1 ou,10 linguri lapte, linguri miere,30gr.unt,un praf sare, lingurita rasa de bicarbonat,500gr.faina., Pentru crema:1 pahar lapte(250ml.)5 linguri amidon de porumb,un praf de sre,250 gr.unt,150 gr.zahar,1 plic zahar vanilat,3 linguri zeama de lamaie., Un borcan gem de caise.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele si se amesteca pana se topeste zaharul,se adauga mierea,untul si la sfarsit bicarbonatul,dupa ce s-a omogenizat totul se ia de pe foc si se adauga faina si se amesteca pana se formeaza un aluat omogen.Aluatul se imparte in 4 bucati egale care se coco pe rand pe spatele unei tavi de aragaz la foc potrivit circa 3-4 min.Atentie,bucatile de aluat se tin la cald ca sa poate fi mai usor de intins pe tava.Tava trebuie unsa inainte de a pune fiecare foaie.
Crema:Se pune laptele la fier si cand a dat in clocot se toarne amidonul amestecat cu putin lapte rece si se amesteca bine ca sa nu se faca cocoloase(crema trebuie sa fie ca o ciulama mai groasa).Se fierbe circa 10 min.Se lasa la racit si intre timp se amesteca untul cu zaharul,vanilia si 3 linguri zeama de lamaie.Cand crema de amidon s-a racit se amesteca in crema de unt.Pe spatele tavii se aseaza prima foaie se adauga jumatate din crema,alta foaie peste care se toarna gemul,alta foaie pe care se pune restul de crema si se aseaza ultima foaie.Prajitura se taie a 2 zi in forme care va plac.Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "ALBINITA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Albinita

Prajitura Albinita

Procedezi asa Intr-o cratita mai mare se pun toate ingredientele si se fierb cateva minute,se lasa

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Albinita

Prajitura Albinita

Preparam foile: oul, zaharul, untul, mierea se pun intrun cratit bun(teflonat sa nu se lipeasca),

72 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

    Delicioasa si arata foarte bine! Trebuie adaugat ca este o crema foarte pretentioasa, daca nu ai grija se taie foarte usor, deci trebuie respectate exact cantitatile. Felicitari!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

    Arata tare bine,nota 10 cu felicitari.Prajitura din aceasta nu am mancat,trebuie testata.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

    Merita incercata! Felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

      Cred ca e foarte buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:150 gr.zahar,1 ou,10 linguri lapte, linguri miere,30gr.unt,un praf sare, lingurita rasa de bicarbonat,500gr.faina.
  • Pentru crema:1 pahar lapte(250ml.)5 linguri amidon de porumb,un praf de sre,250 gr.unt,150 gr.zahar,1 plic zahar vanilat,3 linguri zeama de lamaie.
  • Un borcan gem de caise.

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
MACROU LA CUPTOR

MACROU LA CUPTOR

Intr-o tava unsa cu putin ulei de masline se aseaza pestele se condimenteaza,se toarna apa si vinul

13 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa si arata foarte bine! Trebuie adaugat ca este o crema foarte pretentioasa, daca nu ai grija se taie foarte usor, deci trebuie respectate exact cantitatile. Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Briose de ciocolata cu dulceata de merisoare si crema de unt cu bezea elvetiana