autor:

autor

» » Prajituri

Albinita

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Blatul: 400 gr. faina, 1 ou, 150 gr. zahar, 30 gr. unt (nesarat), 2 linguri miere de albine (incalzita), 2 ½ linguri lapte, 1 lingurita bicarbonat. Crema: 170 gr. unt (nesarat), 1 plic vanilie, 200 gr. zahar, 250 ml lapte, 2 linguri gris, 1 gem de caise, Glazura: 3 linguri apa, 3 linguri zahar, 2 linguri cacao, 25 g unt (nesarat), ½ ciocolata menaj

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

75 voturi

Mod de preparare

Blatul: se freaca oul cu zaharul si untul, dupa care se adauga mierea (daca se pune mai multa miere decit, aluatul iese foarte tare, nu se mai poate intinde), laptele si bicarbonatul.


Se amesteca pe aburi pina se ingroasa.


Se ia de pe aburi si imediat se adauga faina treptat.


Se imparte in 4 parti, se intinde cu multa faina.


Se coc la foc iute pe dosul tavii (reci) unse cu grasime si presarata cu faina.


Crema: se freaca untul cu vanilia si zaharul pina se face spuma.


Separat se fierbe laptele cu grisul si se lasa sa se raceasca. Cind s-a racit se amesteca cu untul. Glazura: Se fierbe totul pe foc mic pina se ingroasa compozitia.


Prima foaie se unge cu A din crema. Al doilea blat cu gem. Al treilea cu restul de crema. Al patrulea blat se unge cu glazura.

-->
Retete
Alte retete din Prajituri
Prajitura Albinita

Prajitura Albinita

Procedezi asa Intr-o cratita mai mare se pun toate ingredientele si se fierb cateva minute,se lasa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

75 voturi

Ingrediente

  • Blatul: 400 gr. faina
  • 1 ou
  • 150 gr. zahar
  • 30 gr. unt (nesarat)
  • 2 linguri miere de albine (incalzita)
  • 2 ½ linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat. Crema: 170 gr. unt (nesarat)
  • 1 plic vanilie
  • 200 gr. zahar
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri gris
  • 1 gem de caise
  • Glazura: 3 linguri apa
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 25 g unt (nesarat)
  • ½ ciocolata menaj

Raporteaza reteta

Tort Pavlova cu ciocolata

Tort Pavlova cu ciocolata

Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Pandispan

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

296 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura Iute cu Ghimbir

Prajitura Iute cu Ghimbir

- Se bate untul cu zahărul pudră până devine spumos; - Se adaugă oul și se mixează bine; - Acum se adaugă ghimbirul,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura festiva caramel

Prajitura festiva caramel

Se bat albusurile cu zaharul pana se obtine o bezea tare, se amesteca cu nucile macinate.Praful de copt se amesteca cu faina si se toarna

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse