autor:

adriana gherman

» » Prajituri

Albinute pe ciocolata

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 17 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, - 116 g ciocolata, - 250 g zahar brun, - 230 g unt moale, - 130 g miere, - 2 oua, - 162 g faina, - 1 lingurita bicarbonat de sodiu, - 1 lingura cu varf cacao, - 250 ml apa clocotita, Ingrediente pentru glazura:, - 60 ml apa, - 170 g miere, - 175 g ciocolata, - 70 g zahar pudra, Pentru albine:, - martipan galben, - fulgi de migdale

Dificultate: Medie Timp: 2h 50 min

13 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele vor fi scoase din frigider cu citeva ore inainte de a incepe prepararea prajiturii ; ciocolata pentru blat se va topi; cuptorul se preincalzeste.
In robotul de bucatarie am amestecat zaharul cu untul, am adaugat mierea, un ou, o lingura de faina, al doilea ou, inca o lingura de faina, ciocolata moale, apa clocotita, restul de faina amestecata cu bicarbonat si cacao (in tot acest timp am lasat robotul in viteza 3). Aluatul rezultat va fi lichid, se va turna intr-o tava tapetata cu hartie de copt care se da la cuptor.
Prajitura se lasa in cuptor intre o ora - o ora jumate, si se verifica stadiul coacerii numai dupa 45 minute si daca aceasta este prea prajita deasupra, dar nu este coapta, se acopera partea de sus cu folie de aluminiu si se verifica tot la 15 minute.
Ciocolata pentru glazura se rade.
Pentru prepararea glazurii se pune intr-o cratita apa si mierea; se pune pe foc, la flacara mica, se adauga zaharul pudra, iar dupa ce acesta s-a dizolvat se ia de pe foc, se adauga ciocolata amestecand energic cateva minute pana v-a rezulta o glazura groasa ca o smantana.
Se toarna glazura de ciocolata peste prajitura, acesta va fi lipicioasa, dar nu va faceti probleme, dupa doua ore pusa la rece aceasta se va intari si va avea un luciu minunat.
Pentru albinute am folosit martipan galben si fulgi de migdale. Am luat o bucata mica din masa de martipan si am facut un rulou, am taiat ruloul de martipan in bucati de aproximativ 25 mm, am format corpul albinutelor, cu partea din fata usor conica; cu ajutorul unei scobitori am trasat cate trei dungi de glazura de ciocolata pe fiecare iar la sfarsit am atasat cate doua \"aripioare\" de fulgi de migdale pe fiecare corp de albinuta.
Am taiat prajitura si pe fiecare bucata (au fost 14 buc.) am pus cate o albinuta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Albinute pe ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cozonac traditional de Craciun

Cozonac traditional de Craciun

Se dizolva drojdia cu zaharul si laptele caldut.Se toarna compozitia in faina pusa in prealabil

10 voturi    3 comentarii
2h 5 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Se bat albusurile cu mixerul apoi se adauga treptat galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, iaurtul

0 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    adriana , 18 ianuarie 2010

    reteta de martipan o gasiti pe internet, sunt fete care au facut deja si au publicat reteta si pe blogurile lor. eu mi-am adus din germania. nu stiu daca se gaseste si aici, nu am vazut.

  • Fara foto

    adriana , 18 ianuarie 2010

    vă mulţumesc . dacă vă plac prăjiturile cu ciocolată atunci această prăjitură este pe gustul vostru. şi nu-i greu de făcut

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

    Felicitari! Sunt atat de aspectuoase si de perfecte. De gust nu mai incape vorba.

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Sunt deosebite! Albinutele pe ciocolata sigur o sa aiba succes la prietenii mei!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Excelente....

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Foarte bine arata prajitura ! Si sunt sigura ca este delicioasa... Felicitari !

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      foarte frumoase si gustoase...nici nu se mai pune problema!

    • Fara foto

      vio.vio , 17 ianuarie 2010

      foarte buna prajitura felicitari! de unde ai luoat martipan?

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      Ce bunătate! Şi arată aşa de bine! Am salvat-o şi am s-o fac cu prima ocazie! Felicitări!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      ce frumoase sunt albinutele

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 50 min

13 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 116 g ciocolata
  • - 250 g zahar brun
  • - 230 g unt moale
  • - 130 g miere
  • - 2 oua
  • - 162 g faina
  • - 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • - 1 lingura cu varf cacao
  • - 250 ml apa clocotita
  • Ingrediente pentru glazura:
  • - 60 ml apa
  • - 170 g miere
  • - 175 g ciocolata
  • - 70 g zahar pudra
  • Pentru albine:
  • - martipan galben
  • - fulgi de migdale

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

7 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

34 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

adriana

reteta de martipan o gasiti pe internet, sunt fete care au facut deja si au publicat reteta si pe blogurile lor. eu mi-am adus din germania. nu stiu daca se gaseste si aici, nu am vazut.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Cozonac cu nuca si rahat