autor:

magda

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Albusul Fermecat

Autor: magda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: magda (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 mai 2012

Ingrediente
Blaturi:, 12 albusuri, 15 linguri de zahar, 12 linguri de faina, 1 lingurita de sare, 1 praf de copt, esenta de rom, 100 gr nuca de cocos, 200 gr nuca macinata, , Crema:, 2 plicuri budinca de vanilie din comert, 2 plicuri crema tiramisu din comert

Dificultate: Medie Timp: 2h

12 voturi

Mod de preparare

1. Pentru blatul 1 si 2 batem 8 albusuri spuma tare cu ½ lingurita sare. Cand nu se mai desprind de pe vas adaugam pe rand 10 linguri de zahar, 10 linguri de faina, praful de copt stins in otet sau zeama de lamaie si esenta de rom, amestecand in continuare.

2. Impartim compozitia rezultata in 2 : intr-una adaugam nuca de cocos, iar in cealalta nuca macinata.

3. Ungem dosul tavii de aragaz cu ulei si o tapetam cu hartie de copt, apoi rasturnam compozitia cu nuca de cocos niveland-o cu un cutit. O dam la cuptor pentru 15-20 min la foc potrivit. Cand e gata o scoatem si o lasam sa se raceasca pe hartia de copt. Procedam la fel cu cea de-a doua compozitie.

4. Intre timp, pregatim bezeaua: batem cele 4 albusuri ramase cu cealalta ½ de lingurita de sare. Cand spuma devine tare, adaugam cele 5 linguri de zahar, 2 linguri de faina in ploaie si procedam la fel ca la celelalte 2 blaturi, numai ca aici dam focul mic si lasam usa cuptorului intre-deschisa, coacerea durand 45-60 min.

5. Pregatim budinca si crema tiramisu conform instructiunilor de pe plic si incepem asamblarea prajiturii cand toate componentele sunt reci, astfel: blatul 1 / budinca / blatul 2 / crema tiramisu / blatul de bezea. La final, dam prajitura la rece 2-3 ore. Daca se lasa peste noapte la rece, recomand ca blatul de bezea sa se aseze dimineata peste prajitura pentru a nu se umezi prea tare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Albusul Fermecat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta de mere cu crema de lamaie

Tarta de mere cu crema de lamaie

Se indoaie marginile foietajului si se inteapa baza cu o furculita.Se pregateste crema,amestecand

35 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura rasturnata cu piersici

Prajitura rasturnata cu piersici

Curatati piersicile de coaja si taiati-le felii mai groase Ungeti o tava de tarta cu unt si presarati

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stejar Gratiela , 30 mai 2013

    super!

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

    M-a fermecat reteta si o salvez ! Multumesc !

  • magda

    magda (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Multumesc si eu pentru ideea de a congela albusurile!!!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012

      Interesanta reteta, am salvat-o.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

      Multumim de reteta, chiar am cateva albusuri congelate, as vrea sa incerc.

    • magda

      magda (Chef de cuisine) , 21 mai 2012

      Este foarte buna, rapida si...spectaculoasa......merita facuta mai ales cand iti raman albusuri de la alte preparate....multumesc pentru aprecieri. Pupici....

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 mai 2012

      Trebue sa fie excelenta prajiturica asta...am sa o incerc si eu. Felicitari ! pupici

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

12 voturi

Ingrediente

  • Blaturi:
  • 12 albusuri
  • 15 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 100 gr nuca de cocos
  • 200 gr nuca macinata
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca de vanilie din comert
  • 2 plicuri crema tiramisu din comert

Raporteaza reteta

Retete
de magda
Prajitura cu dovleac si bezea

Prajitura cu dovleac si bezea

Incepem pregatirea prajiturii cu prepararea umpluturii, pentru ca atunci cand ne apucam de treaba

10 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu gem si crema de nuci

Prajitura cu gem si crema de nuci

Blatul : Frecam margarina cu 200 gr zahar spuma, adaugam 2 galbenusuri, smantana (optional - daca

13 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Trandafirasi cu mere

Trandafirasi cu mere

Spalam si curatam merele de coaja apoi le taiem in felii cat mai subtiri si le stropim cu zeama de

12 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje

Floare de colt (Chef de cuisine)

M-a fermecat reteta si o salvez ! Multumesc !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cupcakes decorate cu buttercream Cupcakes decorate cu buttercream

Mai intai se pregatesc briosele. Mixul de briose se amesteca usor cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Muffins cu kiwi si sirop de lamaie