Laptele dulce se pune intr-o cratita la incalzit (fara a-l opari) si se toarna peste malai, intr-un lighean, se amesteca usor si se lasa 60 - 90 minute la inmuiat.
Dupa ce malaiul este inmuiat, se adauga laptele acru sau chisleag (lapte branzit), apoi felurile de branza sfaramate sau rase prin razatoare, zaharul presarat peste toata compozitia, 5 - 6 oua batute, sare, drojdia inmuiata in apa calduta sau lapte, zaharul vanilat sau alte esente, stafidele si faina de grau, dar nu toata cantitatea, ci cate putin in asa fel incat aluatul sa fie ca cel de chec.
Se amesteca bine toate ingredientele, se adauga praful de copt si se amesteca in continuare pana la omogenizare.
Se pregatesc doua tavi de aragaz care se ung cu unt, se tapeteaza cu faina, apoi se toarna aluatul.
Restul de oua se bat bine si cu o pensula se unge aluatul pe deasupra sa nu crape la copt;
Preparatul se da la cuptorul preincalizit la foc tare cca 35 - 40 minute.
Dupa ce se scoate preparatul din cuptor, la servire, se poate unge cu smantana batuta cu zahar (frisca).

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii