Alivenci

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 grame malai;
  • 6-7 oua;
  • 250 grame zahar;
  • 300 grame branza (vaca, telemea, oaie);
  • 30 grame drojdie;
  • 2 pliculete cu praf de copt;
  • 1 cana de lapte acru;
  • 500 ml lapte dulce;
  • 250 grame smantana;
  • 300 grame faina;
  • sare, stafide, zahar vanilat, esente diferite, dupa gustul fiecaruia, 50 grame unt.

Mod de preparare

Laptele dulce se pune intr-o cratita la incalzit (fara a-l opari) si se toarna peste malai, intr-un lighean, se amesteca usor si se lasa 60 - 90 minute la inmuiat.

Dupa ce malaiul este inmuiat, se adauga laptele acru sau chisleag (lapte branzit), apoi felurile de branza sfaramate sau rase prin razatoare, zaharul presarat peste toata compozitia, 5 - 6 oua batute, sare, drojdia inmuiata in apa calduta sau lapte, zaharul vanilat sau alte esente, stafidele si faina de grau, dar nu toata cantitatea, ci cate putin in asa fel incat aluatul sa fie ca cel de chec.

Se amesteca bine toate ingredientele, se adauga praful de copt si se amesteca in continuare pana la omogenizare.

Se pregatesc doua tavi de aragaz care se ung cu unt, se tapeteaza cu faina, apoi se toarna aluatul.

Restul de oua se bat bine si cu o pensula se unge aluatul pe deasupra sa nu crape la copt;

Preparatul se da la cuptorul preincalizit la foc tare cca 35 - 40 minute.

Dupa ce se scoate preparatul din cuptor, la servire, se poate unge cu smantana batuta cu zahar (frisca).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise