Alivenci moldovenesti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana de faina alba
  • 1 cana de gris
  • 1 cana faina de porumb
  • 3/4 cana ulei
  • 3/4 cana de zahar
  • 1 ligurita de bicarbonat de sodiu
  • lapte dulce sau acru cat sa devina compozitia mai moale
  • 4 oua
  • putin cas proaspat sau telemea

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele foarte bine si se dau la cuptor intr-o tava dreptunghiulara.Cand prajitura este aproape coapta,se scoate,se rade branza pe deasupra si se da inapoi la cuptor pentru 10 minute.Se serveste fierbinte,cu smantana amestecata cu zahar vanilat.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise