autor:

Lia Maria

» » Dulciuri diverse

Alt fel, de dulce

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2010

Ingrediente
400g mamaliga fierbinte, 200g branza dulce, 100g curmale fara samburi, 1 lingura miere de albine, 100g zahar, 150g smantana, 50g unt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Maruntim curmalele si lasam cateva si sub forma de felii pentru decor.
Ungem cu unt o tava mai mica de chec, intindem jumatate din cantitatea de mamaliga, presaram branza,cateva linguri cu smantana, zaharul si bucatelele de curmale. Acoperim cu restul de mamaliga, punem si smantana ramasa si dam la cuptor pentru 20’.
Se lasa putin la racorit, se rastoarna pe un platou si se portioneaza.
Se serveste ornata cu felii de curmale si stropita cu miere de albine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Alt fel, de dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri fragede cu fulgi de ovaz

Fursecuri fragede cu fulgi de ovaz

De mult nu am mai apucat sa fac fursecuri, mai bine zis de la Craciun.. :) Si cum băieții mă tot

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Fructe cu sos caramel si paine in ou

Fructe cu sos caramel si paine in ou

Se curata fructele si se taie bucatele mici. Se pun 5 linguri de zahar si se lasa sa se topeasca.

1 vot    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

    Apetisant si interesant...Merita incercat...

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Interesant dulcele tau,trebuie sa fie bun.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Interesanta combinatie. Nu-mi dau seama de rezultat.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Foarte bine arata si cred ca este si foarte buna! Prezentarea foarte frumoasa!

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

      Foarte interesant!... o so incerc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 400g mamaliga fierbinte
  • 200g branza dulce
  • 100g curmale fara samburi
  • 1 lingura miere de albine
  • 100g zahar
  • 150g smantana
  • 50g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Apetisant si interesant...Merita incercat...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
goffre