autor:

Alecs A.

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Aluat de clatite - reteta clasica -

Autor: Alecs A. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alecs A. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 aprilie 2010

Ingrediente
2 oua, 350 ml de lapte, 200g de faina, 2 lg zahar, 1/4 lingurita sare, 2 lg de ulei, 50 ml de apa minerala carbogazoasa, 1 lg esenta de vanilie, 1 praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

102 voturi

Mod de preparare

Se amesteca cele 2 oua cu laptele, uleiul, vanilia, apa minerala si se bat cu telul, apoi se adauga faina, sarea si praful de copt si se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia.
Aluatul trebuie pus la rece pentru cel putin o ora dupa care se pot prepara clatitele.
Pofta buna!
Obs.: clatitele din poza au fost umplute cu gem de afine, ele putand fi umplute cu orice va place: gem, ciocolata, branza dulce sau sarata etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de clatite - reteta clasica -" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa cu busuioc

Negresa cu busuioc

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Intr-un vas mixeaza spuma ouale cu zaharul pana

2 voturi    1 comentariu
25 min
Dulciuri diverse
Melci cu branza dulce

Melci cu branza dulce

Aluatul: Toate ingredientele trebuie scoase dim timp sa fie la temperatura camerei. Laptele il

19 voturi    28 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Loredana Erdei , 27 aprilie 2014

    o sa fac si eu

  • Fara foto

    Dan Marian , 15 decembrie 2013

    abia astept sa le fac k am o pofta si am o dulceata de mure

  • Fara foto

    Venera-Carmen Ganea , 09 decembrie 2013

    o sa incerc si eu sa fac asa

    • Fara foto

      Proca Constanta , 01 decembrie 2013

      Asa le fac si eu,sunt foarte pufoase

    • Fara foto

      Karoly Mathe , 30 noiembrie 2013

      IMI PLACE, LIKE&SHARE, PARTICIP

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      delicioase...

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

      Bunatate!

    • Fara foto

      cristina , 24 septembrie 2013

      cate portii ies din reteta prezentata? :)

    • Fara foto

      maria , 23 septembrie 2013

      Ies mai pufoase

    • Fara foto

      Inu Zelezneac , 06 septembrie 2013

      de ce praf de copt n-am mai auzit.

    • Crida

      Crida (Bucatar) , 07 iunie 2011

      acum am pregatit aluatul:d mmm..de abea astept sa vad cum imi ies..:)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Cat de bine arata. Eu am facut cu gem si sos de ciocolata.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Sunt delicioase...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010

      Sunt bune clatitele tale.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

      Nu am folosit niciodata praf de copt la aluatul de clatite...poate data viitoare eo sa incerc sa vad diferenta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

102 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 350 ml de lapte
  • 200g de faina
  • 2 lg zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 2 lg de ulei
  • 50 ml de apa minerala carbogazoasa
  • 1 lg esenta de vanilie
  • 1 praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Alecs A.
Cheesecake

Cheesecake

Crusta: Se dau biscuitii prin razatoare. Se pun intr-o forma rotunda cu diametrul de 23 cm, inalta

6 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Torturi
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Zaharul si apa se pun la fiert pana devin un sirop gros asemanator la consistenta cu mierea. Se adauga

21 voturi    15 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Prajitura tres leches

Prajitura tres leches

Aluat: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma, adaugand si 1/4 din zahar.Se freaca galbenusurile

3 voturi    11 comentarii
1h
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

delicioase...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Biscuiti ciocolatosi cu buline neserioase