Aluat de placinta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Aluat de placinta

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • o cana apa calda
  • jumatate cana cu ulei
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins foile
  • Pentru umplutura puteti folosi ce doriti pentru a face placinta de post sau nu...:
  • - branza dulce,stafide,2-3 oua,1-2 linguri smantana,zahar si zahar vanilat
  • - branza dulce amestecata cu branza cu sare,2-3 oua,1-2 linguri smantana
  • - mere amestecate cu scortisoara
  • - dovleac cu scortisoara
  • - ciuperci,ceapa,marar ,condimente.Se calesc inainte
  • - carne,ceapa,oua,condimente
  • - praz amestecat cu branza,cascaval,oua,condimente
  • - spanac amestecat cu ceapa,marar,branza,cascaval,oua

Mod de preparare

Toate ingredientele se amesteca si se framanta foarte bine.Coca se imparte in 5 bucati.Fiecare bucata se framanta din nou cateva minute.

Se intinde ca o turtita pe o hartie de copt si se ung cu ulei hartia,dar si coca pentru a nu crapa.Pe masa se intinde o fata de masa curata.Se intinde coca in mana,se face mai mare si se trage cu mana pe masa.

Se pune compozitia pe mijlocul foii unse cu ulei,se ruleaza la jumatate cu fata de masa,iar apoi se continua rularea usor, din nou si se pune in tava unsa cu ulei foarte bine.

Dupa ce se aseaza in tava se ung sulurile de placinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise