Amandina

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa
Amandina

Ingrediente

  • Blat:
  • -2 oua
  • -2 cani zahar
  • -8 linguri gem acrisor
  • -4 linguri cacao
  • -2 cani(500ml) de lapte
  • -1 cana ulei
  • -3 linguri amoniac stins in putin otet
  • -4 cani faina
  • Sirop:
  • -5oo ml apa
  • -5 linguri zahar
  • -2 vanilii
  • Crema:
  • -400gr nuttela
  • -1 pachet unt
  • Glazura:
  • -se face glazura dorita, eu iubesc ciocolata asa ca este de ciocolata sau cacao.

Mod de preparare

Se coace blatul la foc potrivit ptr 45 min, se taie in doua.

Dupa racire se insiropeaza apoi se insiropeaza si se pune crema la mijloc. Deasupra se pune glazura si se pune la frigider pentru o ora.

Se poate face si in doua tavi rotunde dar nu se mai taie ptr ca folosim 2 tavi de marimi diferite si iasa un tort perfect.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise