autor:

Maria Lupean

» » , Prajituri, Torturi

Amandina

Autor: Maria Lupean (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 21 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Lupean (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 21 septembrie 2009

Ingrediente
Blat:, -2 oua, -2 cani zahar, -8 linguri gem acrisor, -4 linguri cacao, -2 cani(500ml) de lapte, -1 cana ulei, -3 linguri amoniac stins in putin otet, -4 cani faina, Sirop:, -5oo ml apa, -5 linguri zahar, -2 vanilii, Crema:, -400gr nuttela, -1 pachet unt, Glazura:, -se face glazura dorita, eu iubesc ciocolata asa ca este de ciocolata sau cacao.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

25 voturi

Mod de preparare

Se coace blatul la foc potrivit ptr 45 min, se taie in doua.

Dupa racire se insiropeaza apoi se insiropeaza si se pune crema la mijloc. Deasupra se pune glazura si se pune la frigider pentru o ora.

Se poate face si in doua tavi rotunde dar nu se mai taie ptr ca folosim 2 tavi de marimi diferite si iasa un tort perfect.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Amandina

Tort Amandina

Batem spuma tare albusurile cu sarea. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute apoi adaugam treptat,

56 voturi    12 comentarii
3h
Torturi
Tort de ciocolata Amandina

Tort de ciocolata Amandina

Prepararea blatului: Batem tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul Urmeaza galbenusurile,romul,faina,cacaoa,praful

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

    Cred ca a fost un deliciu...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    O bunatate !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

    Bun,bun,bravo.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2009

      Maria,arata excelent amandinele tale.Trebuie explicat mai pe indelete modul in care se taie blatul si de ce nu si glazura(asata pentru incepatori in ale "Amandinei"-asa cum sunt si eu).Cred ca sunt foarte gustoase -felicitari!

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Eu am crezut ca fiecare are felul lui de a lucra si sa fiu sincera cand am primit reteta nu mi-a spus stilul(metoda) de lucru, dar promit ca am sa fac poze cand o sa fac prajitura si o sa le postez ca sa fie mai usor ptr voi. Retetele mele unele sunt vechi de la mama mea si din nefericire mama mea nu mai este printre noi ca sa o pot intreba exact cum facea ea.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Foarte buna

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Mi-ar fi placut sa scrii si metoda de lucru.In ce ordine si cum se amesteca ingredientele,nu toata lumea stie in ce ordine se pun.Nu te supara,dar asa mi se pare firesc.Cum fac,pun totul intr-un bol si amestec asa la gramada?sau urmez o anumita ordine?Fac si eu amandina,este foarte buna.

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Cred ca e foarte buna !As fi dorit si poze daca se poate dar merita sa inrc s-o pregatesc dupa aceasata reteta.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Eu prefer şi o cremă făcută în casă. Cred că e gustoasă.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Delicioasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

25 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • -2 oua
  • -2 cani zahar
  • -8 linguri gem acrisor
  • -4 linguri cacao
  • -2 cani(500ml) de lapte
  • -1 cana ulei
  • -3 linguri amoniac stins in putin otet
  • -4 cani faina
  • Sirop:
  • -5oo ml apa
  • -5 linguri zahar
  • -2 vanilii
  • Crema:
  • -400gr nuttela
  • -1 pachet unt
  • Glazura:
  • -se face glazura dorita
  • eu iubesc ciocolata asa ca este de ciocolata sau cacao.

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Lupean
SUPA DE ROSII CU MARAR

SUPA DE ROSII CU MARAR

Intr-o oala se pun la fiert rosiile, ceapa, supa de pui, pasta de rosii, sarea si piperul. Dupa

58 voturi    7 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Avocado Spicy Dip

Avocado Spicy Dip

1- se zdrobeste avocado cu furculita 2- se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine. Acoperit

59 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive
Greta Garbo

Greta Garbo

Se framinta toate ingrdientele uscate. Aluatul se imparte in 4 parti. Se intinde o foaie in tava

95 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Cred ca a fost un deliciu...

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine