autor:

burdulea maria elena

» » Prajituri

Amandina

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Ingrediente
Blatul: 7 oua, 5 linguri apa, 12 linguri faina, 12 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1 praf de copt, un praf sare., , Crema: 1 cana zahar(250 g), 3 oua, 2 linguri cacao, 200g unt., , Pt insiropat: 250 ml cafea tare si dulce(eu am folosit iakobs), , Pt glazura: 5 patratele ciocolata menaj, 5 linguri cafea, 2 linguri zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 3h

13 voturi

Mod de preparare

Preparam blatul asa: batem albusurile spuma (adaugam praful de sare sa se bata mai usor)adaugam 1 praf de copt si continuam sa batem spuma tare. Acum adaugam 5 linguri de apa si cele 12 linguri zahar si batem pana se topeste zaharul. Adaugam cele 2 linguri de cacao(cerneti cacaua), cele 7 galbenusuri si amestecam usor, apoi se adauga cele 12 linguri faina. Se amesteca cu mixerul pt omomgenizare, se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (folosesc tava cu dimensiuni 26/36). Se coace in cuptorul preincalzit cam 15-20 minute la cuptorul meu(incercati cu scobitoarea, cand nu se lipeste de scobitoare, blatul este copt)
Preparam crema asa: se freaca 1 cana de zahar cu cele 3 oua si cele 2 linguri cacao(pe care desigur le cerneti sa lucrati mai usor)si le punem la fiert la foc minim intrun cratit bun de care nu se prinde. Fierbeti pana incepe sa se caramelizeze apoi luati de foc si lasati sa se raceasca. Separat batem bine untul spuma, apoi adaugam treptat crema racita si mixam pana la omogenizare. Blatul se taie in doua pe orizontala, se insiropeaza cu o cana mare de cafea tare si f. dulce.
Preparam glazura asa: se topeste ciocolata cu zaharul in 5 linguri cafea(pt fiecare cub de ciocolata se pune 1 lingura cafea).
Prajitura se asambleaza asa: Blatul taiat in 2 si insiropat, se umple cu crema rezultata, iar deasupra intindem glazura de ciocolata. Se da prajitura la rece. Eu am glazurat toata prajitura, dar era mai bine daca o portionam si glazuram fiecare bucata separat, cred ca era mai aspectoasa. Va asigur insa ca a fost f. gustoasa si a avut mare succes.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandina

Amandina

Se coace blatul la foc potrivit ptr 45 min, se taie in doua. Dupa racire se insiropeaza apoi se

25 voturi    10 comentarii
1h 50 min
Torturi
Amandina -varianta mea

Amandina -varianta mea

ptr blat-o forma patrata de tava 20=30 cm Albusurile cu zaharul se bat spuma tare, se adauga galbenusurile

3 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Si mie imi place tare mult.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    E prajitura preferata a fiicei mele...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    Din pacate nu, s-a trecut f. repede.

    • Adrian

      Adrian (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

      Ati pastrat si pentru noi ? Felicitari pentru prezentare.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Super prajiturica,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

13 voturi

Ingrediente

  • Blatul: 7 oua
  • 5 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • un praf sare.
  • Crema: 1 cana zahar(250 g)
  • 3 oua
  • 2 linguri cacao
  • 200g unt.
  • Pt insiropat: 250 ml cafea tare si dulce(eu am folosit iakobs)
  • Pt glazura: 5 patratele ciocolata menaj
  • 5 linguri cafea
  • 2 linguri zahar pudra.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

13 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Si mie imi place tare mult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Muffins/briose cu dulceata de afine