autor:

burdulea maria elena

» » Prajituri

Amandina

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Ingrediente
Blatul: 7 oua, 5 linguri apa, 12 linguri faina, 12 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1 praf de copt, un praf sare., , Crema: 1 cana zahar(250 g), 3 oua, 2 linguri cacao, 200g unt., , Pt insiropat: 250 ml cafea tare si dulce(eu am folosit iakobs), , Pt glazura: 5 patratele ciocolata menaj, 5 linguri cafea, 2 linguri zahar pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 3h

13 voturi

Mod de preparare

Preparam blatul asa: batem albusurile spuma (adaugam praful de sare sa se bata mai usor)adaugam 1 praf de copt si continuam sa batem spuma tare. Acum adaugam 5 linguri de apa si cele 12 linguri zahar si batem pana se topeste zaharul. Adaugam cele 2 linguri de cacao(cerneti cacaua), cele 7 galbenusuri si amestecam usor, apoi se adauga cele 12 linguri faina. Se amesteca cu mixerul pt omomgenizare, se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (folosesc tava cu dimensiuni 26/36). Se coace in cuptorul preincalzit cam 15-20 minute la cuptorul meu(incercati cu scobitoarea, cand nu se lipeste de scobitoare, blatul este copt)
Preparam crema asa: se freaca 1 cana de zahar cu cele 3 oua si cele 2 linguri cacao(pe care desigur le cerneti sa lucrati mai usor)si le punem la fiert la foc minim intrun cratit bun de care nu se prinde. Fierbeti pana incepe sa se caramelizeze apoi luati de foc si lasati sa se raceasca. Separat batem bine untul spuma, apoi adaugam treptat crema racita si mixam pana la omogenizare. Blatul se taie in doua pe orizontala, se insiropeaza cu o cana mare de cafea tare si f. dulce.
Preparam glazura asa: se topeste ciocolata cu zaharul in 5 linguri cafea(pt fiecare cub de ciocolata se pune 1 lingura cafea).
Prajitura se asambleaza asa: Blatul taiat in 2 si insiropat, se umple cu crema rezultata, iar deasupra intindem glazura de ciocolata. Se da prajitura la rece. Eu am glazurat toata prajitura, dar era mai bine daca o portionam si glazuram fiecare bucata separat, cred ca era mai aspectoasa. Va asigur insa ca a fost f. gustoasa si a avut mare succes.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandina de post

Amandina de post

Prima oara pregatim siropul - fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul si dupa lasam sa se

5 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post
Amandina

Amandina

Pentru blat:separam galbenusurile de albusuri, batem albusurile spuma cu zaharul(ori cu telul, ori

151 voturi    26 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Si mie imi place tare mult.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    E prajitura preferata a fiicei mele...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    Din pacate nu, s-a trecut f. repede.

    • Adrian

      Adrian (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

      Ati pastrat si pentru noi ? Felicitari pentru prezentare.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Super prajiturica,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

13 voturi

Ingrediente

  • Blatul: 7 oua
  • 5 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • un praf sare.
  • Crema: 1 cana zahar(250 g)
  • 3 oua
  • 2 linguri cacao
  • 200g unt.
  • Pt insiropat: 250 ml cafea tare si dulce(eu am folosit iakobs)
  • Pt glazura: 5 patratele ciocolata menaj
  • 5 linguri cafea
  • 2 linguri zahar pudra.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Si mie imi place tare mult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Clafoutis cu ananas proaspat