autor:

horty20

» » Prajituri

Amandina

Autor: horty20 (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: horty20 (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
6 oua, 550 g zahar( 400g zahar tos si 150g zahar pudra), 5 linguri de cacao, 8 linguri faina, 1 praf de copt, 250 g margarina sau unt, un plic de crema cu aroma de ciocolata cu rom, 2 plicuri de cappuccino de rom, 250 ml lapte, 200 g ciocolata, 200 ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

61 voturi

Mod de preparare

Blatul:
6 oua se separa, se bat albusurile cu 200g de zahar in care se adauga 30 ml apa, apoi se freaca galbenusurile cu 30 ml ulei dupa care se amesteca cu albusurile batute.
Intr-un castron se adauga cele 8 linguri de faina amestecate cu 2 linguri de cacao si praful de copt aceasta compozitie se cerne pe rand in albusurile batute si se masteca prin miscari rotative de sus in jos pana se omogenizeaza, se pune in tava tapetata cu ulei si faina sau pur si simplu hartie de copt, apoi se pune la cuptor la temperatura de 180 grade C. Se lasa cam 30-45 de minute depinde de tava pe care o folositi daca e mai adanca se lasa mai mult, sau se face testul cu scobitoarea.
Crema
150 g zahar pudra se freaca cu untul sau margarina in care se adauga 3 linguri de cacao. Separat se prepara crema de ciocolata din plic urmand instructiunile.Aceasta crema se adauga lingura cu lingura in unt avand grija sa nu se taie crema.
Siropul
200g de zahar se amesteca cu cele 2 plicuri de cappuccino si 400 ml apa, daca doriti sa puneti rom atunci micsorati cantitatea de apa. Cu aceast sirop se insiropeaza blatul.
Mod de asamblare
Blatul se taie in doua, prima parte se aseaza pe un platou, se insiropeaza cu jumatete din sirop, se intinde crema peste care se adauga cealalta jumateate de blat, il insiropam cu siropul ramas apoi se pune la frigider pt o ora. Dupa ce am scos-o de la frigider se taie cuburi pe care le distantam punandule pe un gratar de scurgere.
Glazura
200g de ciocolata se topeste cu 100ml frisca lichida, apoi se acopera fiecare cubulet de prajitura cu aceasta compozitie.
Separat se bate frisca ramasa si se orneaza prajiturelele.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandina

Amandina

Preparam blatul asa: batem albusurile spuma (adaugam praful de sare sa se bata mai usor)adaugam 1

13 voturi    5 comentarii
3h
Prajituri
Amandina

Amandina

Se coace blatul la foc potrivit ptr 45 min, se taie in doua. Dupa racire se insiropeaza apoi se

25 voturi    10 comentarii
1h 50 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 28 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mirela Monea , 28 ianuarie 2015

    varianta de crema fara "crema la plic" nu exista?

  • Fara foto

    Daniela Merisan , 15 august 2014

    ;pe cit e de-aratoasa,atit e de gustoasa;

  • Fara foto

    Viorel Vio , 15 august 2014

    si floricelele cum se fac ?

    • Fara foto

      Nuti Danila , 06 iulie 2014

      Necula Daniel

    • Fara foto

      Elena Amarandi , 05 iulie 2014

      vai de diabetu meu dar am sa inghit si eu o bucatica

    • Fara foto

      Necula Daniel , 05 iulie 2014

      immmmmmm! bun-bun!!!

    • Fara foto

      Milica Trandafir , 05 iulie 2014

      FOARTE BUNE ,POFTA BUNA!

    • Fara foto

      Dorotea Mihai , 05 iulie 2014

      OK!

    • Fara foto

      Elena Violeta , 05 iulie 2014

      Si inghetata linga...

    • Fara foto

      Elena Violeta , 05 iulie 2014

      Deci cind te sun sa vi la amandina mama mea, ok?

    • Fara foto

      Elena Violeta , 05 iulie 2014

      Acum o fac!!!

    • Fara foto

      Nuti Danila , 05 iulie 2014

      ammmm...

    • Fara foto

      Andreea Bocica , 27 noiembrie 2013

      ff buna

    • horty20

      horty20 (Maestru bucatar) , 19 iunie 2012

      Este o crema cu aroma de trufa si rom, nu mai stiu exact cum ii spune, se gaseste la plic sub forma de pudra

    • Fara foto

      Geo (Bucatar sef) , 15 iunie 2012

      "un plic de crema cu aroma de ciocolata cu rom " Imi cer scuze, dar despre ce fel de crema este vorba, concret?

    • Fara foto

      Geo (Bucatar sef) , 15 iunie 2012

      "Un plic de crema cu aroma de ciocolata cu rom "...Imi cer scuze, dar despre ce fel de crema este vorba, concret?

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 20 februarie 2012

      5 stelute pentru reteta ta, deosebita, aratoasa, ce mai ...am apa in gura cand ma uit la poze! Felicitari!!!

    • Fara foto

      lucia (Bucatar) , 27 octombrie 2011

      am facut aceasta prajitura dupa reteta de mai sus.a iesit fff buna si vreau sa spun ca mi-au cerut reteta toate prietenele mele....felicitarile mele si sper sa mai gasesc si alte retete la fel de bune.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Gustoase si frumoase!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Superba prezentarea.Felicitari,arata tare apetisant.Ai votul meu.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Foarte bune si ornate super!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Foarte bune!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Foarte aromate si frumos decorate.

    • Fara foto

      mady , 31 martie 2010

      Prezentarea este deosebita,foarte frumos ornata amandina.Nota 10 cu felicitari.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Prezentarea este deosebita,foarte frumos ornata amandina.Nota 10 cu felicitari.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      foarte frumos le-ai decorat!

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      frumoasa amandina, arata delicios !

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 05 ianuarie 2010

      Oooooooo, minunate, parca sunt intrun laborator de cofetarie! Foarte frumoase, felicitari hoty20!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

61 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 550 g zahar( 400g zahar tos si 150g zahar pudra)
  • 5 linguri de cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 250 g margarina sau unt
  • un plic de crema cu aroma de ciocolata cu rom
  • 2 plicuri de cappuccino de rom
  • 250 ml lapte
  • 200 g ciocolata
  • 200 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

horty20 (Maestru bucatar)

Este o crema cu aroma de trufa si rom, nu mai stiu exact cum ii spune, se gaseste la plic sub forma de pudra

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Rulada Andreea