autor:

Florenta Dinu

» » Prajituri

Amandina

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2010

Ingrediente
Pt blat ai nevoie de:9 oua,300 g zahar tos,50 de ml apa rece,50 ml ulei,50 g cacao,10 linguri faina., Pt sirop ai nevoie de:500 ml apa,200 g zahar,2 plicuri capucino de ciocolata., Pt crema ai nevoie de:150g zahar farin ,1 pachet de margarina ,3 linguri cacao., Pt glazura ai nevoie de :400 g de fineti,200ml lapte., Pt ornat ai nevoie de:2 plicuri de frisca, ml lapte.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

30 voturi

Mod de preparare

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul si apa.Pui galbenusurile peste albusuri,cacaua si faina bine cernute si le amesteci pe toate de jos in sus.Torni compozitia in tava bine pregatita si dai la copt in cuptorul bine incins,pt 30-35 de minute.
Pt sirop:pui pe foc apa cu zaharul si dupa ce s-a topit zaharul adaugi plicurile de capucino si mai lasi putin la fiert.
Pt crema:freci margarina spuma impreuna cu zaharul si apoi adaugi cacaua.
Pt glazura: pui fineti cu lapte pe foc mic si amesteci pina se omogenizeaza.
Asamblarea:pui siropul dupa ce ai scos prajitura din cuptor ,apoi pui crema si dupa aceea glazura un pic calda, tai prajitura in patrate si ornezi cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort Amandina

Tort Amandina

Batem spuma tare albusurile cu sarea. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute apoi adaugam treptat,

77 voturi    12 comentarii
3h
Torturi
Amandina

Amandina

Blatul: 6 oua se separa, se bat albusurile cu 200g de zahar in care se adauga 30 ml apa, apoi se

61 voturi    28 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Tare gustoase!

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

    Buna,buna!!!!!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

    Tare bune mai sunt si aratã bine!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

30 voturi

Ingrediente

  • Pt blat ai nevoie de:9 oua,300 g zahar tos,50 de ml apa rece,50 ml ulei,50 g cacao,10 linguri faina.
  • Pt sirop ai nevoie de:500 ml apa,200 g zahar,2 plicuri capucino de ciocolata.
  • Pt crema ai nevoie de:150g zahar farin ,1 pachet de margarina ,3 linguri cacao.
  • Pt glazura ai nevoie de :400 g de fineti,200ml lapte.
  • Pt ornat ai nevoie de:2 plicuri de frisca, ml lapte.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

30 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi
Tort masinuta

Tort masinuta

Separi albusurile de galbenusuri.Bati albusurile spuma,apoi adaugi zaharul si bati pina se intareste,apoi

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Tare gustoase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu foi pandispan, crema aromata si ciocolata