autor:

Florenta Dinu

» » Prajituri

Amandina

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2010

Ingrediente
Pt blat ai nevoie de:9 oua,300 g zahar tos,50 de ml apa rece,50 ml ulei,50 g cacao,10 linguri faina., Pt sirop ai nevoie de:500 ml apa,200 g zahar,2 plicuri capucino de ciocolata., Pt crema ai nevoie de:150g zahar farin ,1 pachet de margarina ,3 linguri cacao., Pt glazura ai nevoie de :400 g de fineti,200ml lapte., Pt ornat ai nevoie de:2 plicuri de frisca, ml lapte.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 5 min

30 voturi

Mod de preparare

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul si apa.Pui galbenusurile peste albusuri,cacaua si faina bine cernute si le amesteci pe toate de jos in sus.Torni compozitia in tava bine pregatita si dai la copt in cuptorul bine incins,pt 30-35 de minute.
Pt sirop:pui pe foc apa cu zaharul si dupa ce s-a topit zaharul adaugi plicurile de capucino si mai lasi putin la fiert.
Pt crema:freci margarina spuma impreuna cu zaharul si apoi adaugi cacaua.
Pt glazura: pui fineti cu lapte pe foc mic si amesteci pina se omogenizeaza.
Asamblarea:pui siropul dupa ce ai scos prajitura din cuptor ,apoi pui crema si dupa aceea glazura un pic calda, tai prajitura in patrate si ornezi cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandina

Amandina

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,ca

38 voturi    28 comentarii
1h
Torturi
Tort de ciocolata Amandina

Tort de ciocolata Amandina

Prepararea blatului: Batem tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul Urmeaza galbenusurile,romul,faina,cacaoa,praful

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Tare gustoase!

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

    Buna,buna!!!!!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

    Tare bune mai sunt si aratã bine!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 5 min

30 voturi

Ingrediente

  • Pt blat ai nevoie de:9 oua,300 g zahar tos,50 de ml apa rece,50 ml ulei,50 g cacao,10 linguri faina.
  • Pt sirop ai nevoie de:500 ml apa,200 g zahar,2 plicuri capucino de ciocolata.
  • Pt crema ai nevoie de:150g zahar farin ,1 pachet de margarina ,3 linguri cacao.
  • Pt glazura ai nevoie de :400 g de fineti,200ml lapte.
  • Pt ornat ai nevoie de:2 plicuri de frisca, ml lapte.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi
Tort masinuta

Tort masinuta

Separi albusurile de galbenusuri.Bati albusurile spuma,apoi adaugi zaharul si bati pina se intareste,apoi

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Tare gustoase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Chec de mere golden