autor:

Gabrielaolteanu

» » Prajituri

Amandina

Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabrielaolteanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 decembrie 2011

Ingrediente
Blat:, 6 oua, 5 linguri zahar, 6 linguri faina, 4 linguri cacao, esenta de rom, , Crema:, 1 pachet unt, 1 ciocolata cu lapte, 100ml frisca lichida, , Sirop:, , 1 cana apa, 5 linguri zahar, esenta de rom, , Glazura, , 1 plic zahar pudra, 2 linguri cacao, apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

13 voturi

Mod de preparare

Am batut ouale separat.Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si galbenusurile cu zaharul pana si-au dublat volumul.Am adaugat cacao si faina apoi am pus compozitia intr-o tava mica.Am lasat la copt pana a trecut testul cu scobitoarea la 155 grade.

Pentru sirop am fiert apa cu zaharul si esenta si l-am lasat sa se raceasca.

Pentru crema am lasat untul la temperatura camerei iar ciocolata am topit-o in frisca lichida pe baie de aburi.Cand frisca si ciocolata s-a racit am turnat-o in fir subtire peste unt si in timpul asta am mixat la viteza medie.

Cand blatul s-a racit l-am taiat pe jumatate si l-am insiropat forte bine.Mai intai am insiropat prima foaie, am turnat crema si apoi am insiropat si a doua foaie astfel incat sa o pot monta peste crema si sa nu raman cu ea in mana.

Glazura am facut-o din zaharul pudra amestecat cu cacao si apa.Am combinat mai intai cacao si zaharul iar apa am adaugat-o putin cate putin in timp ce amestecam ingredientele astfel incat sa iasa o crema lucioasa si nu lichida.

Glazura am turnat-o peste prajitura si am ornat cu ciocolata alba topita si cateva floricele din crema ramasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Amandina

Amandina

Preparam blatul asa: batem albusurile spuma (adaugam praful de sare sa se bata mai usor)adaugam 1

13 voturi    5 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaiela Camelia Cobzaru , 18 februarie 2014

    fa ca vin

  • Fara foto

    Daniel Iuliana Cobzaru , 17 februarie 2014

    mìine am sa fac si eu....nu am mai facut demult si e tare buna!!! (y)

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2012

    Foarte apetisante!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

13 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 1 pachet unt
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 100ml frisca lichida
  • Sirop:
  • 1 cana apa
  • 5 linguri zahar
  • esenta de rom
  • Glazura
  • 1 plic zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de Gabrielaolteanu
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Am separat ouale.Am batut galbenusurile cu 4 linguri

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Cartofi copti

Cartofi copti

Cartofii au stat in cuptor 2 ore pentru ca au fost foarte mari.Mai aveam putin si muream de foame

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aperitive
Spaghete Bolognese

Spaghete Bolognese

Am tocat ceapa si usturoiul si le-am calit in putin unt.Am adaugat carnea pe care am calit-o pana

10 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte apetisante!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu cirese si crema de branza