Amandina

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Amandina

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 1 pachet unt
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 100ml frisca lichida
  • Sirop:
  • 1 cana apa
  • 5 linguri zahar
  • esenta de rom
  • Glazura
  • 1 plic zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • apa

Mod de preparare

Am batut ouale separat.Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si galbenusurile cu zaharul pana si-au dublat volumul.Am adaugat cacao si faina apoi am pus compozitia intr-o tava mica.Am lasat la copt pana a trecut testul cu scobitoarea la 155 grade.

Pentru sirop am fiert apa cu zaharul si esenta si l-am lasat sa se raceasca.

Pentru crema am lasat untul la temperatura camerei iar ciocolata am topit-o in frisca lichida pe baie de aburi.Cand frisca si ciocolata s-a racit am turnat-o in fir subtire peste unt si in timpul asta am mixat la viteza medie.

Cand blatul s-a racit l-am taiat pe jumatate si l-am insiropat forte bine.Mai intai am insiropat prima foaie, am turnat crema si apoi am insiropat si a doua foaie astfel incat sa o pot monta peste crema si sa nu raman cu ea in mana.

Glazura am facut-o din zaharul pudra amestecat cu cacao si apa.Am combinat mai intai cacao si zaharul iar apa am adaugat-o putin cate putin in timp ce amestecam ingredientele astfel incat sa iasa o crema lucioasa si nu lichida.

Glazura am turnat-o peste prajitura si am ornat cu ciocolata alba topita si cateva floricele din crema ramasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise