autor:

autor

» » Prajituri

Amandina de cofetarie

   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Blat cu zahar ars: 7 oua, 190 gr. zahar, 300 gr. faina, 1-2 praf de copt, Crema cacao: 250 gr zahar, 350 gr margarina, 50 g cacao, esenta de rom si vanilie, Ciocolata pt. glazura: 3/4 bucati (de o suta de grame), Sirop: 250 ml apa, 100 gr zahar, lamaie rasa, esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 2h

234 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul dupa care se adauga galbenusurile si faina.

Se toarna compozitia in forma si se coace timp de 35 min. la 175 grade. Blatul se lasa sa se raceasca dupa care se taie 3 foi de marimi egale. Fiecare foaie se stropeste cu siropul preparat. ]

Se unge prima foaie cu crema, se pune cea de-a doua foaie deasupra, se unge iarasi cu crema si se acopera cu a treia foaie, pe straturile de crema se poate presara un pic de nuca sau migdale macinate, insa nu prea marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina de cofetarie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Ciocolata de casa cu nuci

Ciocolata de casa cu nuci

Apa si zaharul le punem la fiert. Dupa ce a dat in clocot, mai lasam la fiert cateva minute, pana

94 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura pufoasa cu crema de branza

Prajitura pufoasa cu crema de branza

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, iar galbenusurile le batem cu zaharul

11 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    ana (Bucatar sef):

    am copiat reteta si o voi incerca.Eu cred ca ea trebuie scrisa si pt persoane mai putin initiate (ca mine).Nu scrie cum se prepara crema, a uitat pe drum praful de copt.Mi-ar fi placut o reteta si pt cei care incep sa se initieze.Oricum, o voi incerca.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    Reteta este incompleta.

  • Fara foto

    nicoleta , 07 mai 2010

    ce e asa de complicat sa faci crema? le amesteci toate la un loc si dupa ce ai taiat blatu in doua insiropezi putin prima foaie si pe urma pui crema si ce-a de-a doua foaie insiropata peste crema

  • Fara foto

    Mariana , 24 aprilie 2010

    Are dreptate Georgiana,glazura cum se face,se toarna calda?

    • Fara foto

      georgiana , 17 decembrie 2009

      ma scuzati dar ce reteta e asta care e scrisa pe jumatate...crema, siropul si glazura cum se fac!!!?

    • Fara foto

      paulika , 12 octombrie 2009

      foarte buna,arata minunat

    • Fara foto

      zainea elena , 28 ianuarie 2009

      E ok, nu ai citit bine reteta, scrie si de glazura, dar eu eram curioasa cum arata.

    • Fara foto

      ralia , 22 ianuarie 2009

      Bine, bine, dar de glazura ati uitat si cum o facem si cum o punem...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

234 voturi

Ingrediente

  • Blat cu zahar ars: 7 oua
  • 190 gr. zahar
  • 300 gr. faina
  • 1-2 praf de copt
  • Crema cacao: 250 gr zahar
  • 350 gr margarina
  • 50 g cacao
  • esenta de rom si vanilie
  • Ciocolata pt. glazura: 3/4 bucati (de o suta de grame)
  • Sirop: 250 ml apa
  • 100 gr zahar
  • lamaie rasa
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Reteta este incompleta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tiramisu cu fructe
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide