autor:

Fara foto

» » Prajituri

Amandina Unicata

Autor: Liliana (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liliana (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2015

Ingrediente
10 oua, 9 linguri zahar, 9 linguri de faina, 3 linguri ulei, apa, 7 linguri cacao, 1 praf de copt, 150 g zahar pudra, 1 pachet unt (250 g), 1 fiola esente rom, 1 plic cappuccino, 1 pachet frisca, 2 pachete biscuiti Petit Beure

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Blat:



Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile le putem adauga la blat. Dupa ce le-am separat, intr-un bol, mixam albusurile pana devin tari, apoi adaugam treptat 9 linguri de zahar, mixand in continuare, plus cele 3 linguri de apa. Intr-un castron, frecam galbenusurile cu cele 3 linguri de ulei, apoi se amesteca cu albusurile. Cele 9 linguri de faina se amesteca cu 4 de cacao si praful de copt; se adauga in ploaie peste compozitie, mixandu-se in continuare, pana devine omogena.

Compozitia astfel rezultata se aseaza intr-o tava si se introduce in cuptorul preincalzit, pentru 20-30 de minute, la 180 de grade. Cel mai bine faceti testul cu scobitoarea, pentru ca durata difera de la cuptor la cuptor.



Crema:



Mixam cele 3 galbenusuri cu zaharul pudra pana devine o pasta moale. Apoi adaugam untul, usor, usor, iar la final cele 3 linguri de cacao si esenta. Sugerez ca untul sa fie cat mai moale cu putinta atunci cand il folositi, caci altfel, va parea crema "imbranzita" si nici nu se va mixa bine.

Se tine la frigider cat insiropati blatul.



Sirop:



Topim 200 g zahar la foc mic. Cand s-a topit zaharul, adaugam 700 ml apa si lasam sa fiarba pana se topesc cristalele formate. Luam de pe foc dupa ce s-au topit si adaugam plicul de cappuccino. Lasam la racit. De sugerat ar fi ca siropul sa fie facut inaintea cremei, pentru a avea timp de racire.



Se insiropeaza blatul bine-bine, se pune crema, apoi un strat de biscuiti, iar peste eu am ales frisca presarata cu cacao. Se poate pune in schimb glazura deasupra.

Din toate prajiturile pe care le fac, aceasta este preferata mea.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina Unicata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Obrajii lui Mos Craciun

Obrajii lui Mos Craciun

Incepem cu aluatul:punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu zaharul si 3-4 linguri

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura Televizor

Prajitura Televizor

Blaturile maro: Intr-un bol mixam galbenusurile cu untul, de la temperatura camerei. Adaugam laptele,

7 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 10 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri de faina
  • 3 linguri ulei
  • apa
  • 7 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 150 g zahar pudra
  • 1 pachet unt (250 g)
  • 1 fiola esente rom
  • 1 plic cappuccino
  • 1 pachet frisca
  • 2 pachete biscuiti Petit Beure

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura caramel