autor:

Fara foto

» » Prajituri

Amandina Unicata

Autor: Liliana (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liliana (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2015

Ingrediente
10 oua, 9 linguri zahar, 9 linguri de faina, 3 linguri ulei, apa, 7 linguri cacao, 1 praf de copt, 150 g zahar pudra, 1 pachet unt (250 g), 1 fiola esente rom, 1 plic cappuccino, 1 pachet frisca, 2 pachete biscuiti Petit Beure

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare

Blat:



Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile le putem adauga la blat. Dupa ce le-am separat, intr-un bol, mixam albusurile pana devin tari, apoi adaugam treptat 9 linguri de zahar, mixand in continuare, plus cele 3 linguri de apa. Intr-un castron, frecam galbenusurile cu cele 3 linguri de ulei, apoi se amesteca cu albusurile. Cele 9 linguri de faina se amesteca cu 4 de cacao si praful de copt; se adauga in ploaie peste compozitie, mixandu-se in continuare, pana devine omogena.

Compozitia astfel rezultata se aseaza intr-o tava si se introduce in cuptorul preincalzit, pentru 20-30 de minute, la 180 de grade. Cel mai bine faceti testul cu scobitoarea, pentru ca durata difera de la cuptor la cuptor.



Crema:



Mixam cele 3 galbenusuri cu zaharul pudra pana devine o pasta moale. Apoi adaugam untul, usor, usor, iar la final cele 3 linguri de cacao si esenta. Sugerez ca untul sa fie cat mai moale cu putinta atunci cand il folositi, caci altfel, va parea crema "imbranzita" si nici nu se va mixa bine.

Se tine la frigider cat insiropati blatul.



Sirop:



Topim 200 g zahar la foc mic. Cand s-a topit zaharul, adaugam 700 ml apa si lasam sa fiarba pana se topesc cristalele formate. Luam de pe foc dupa ce s-au topit si adaugam plicul de cappuccino. Lasam la racit. De sugerat ar fi ca siropul sa fie facut inaintea cremei, pentru a avea timp de racire.



Se insiropeaza blatul bine-bine, se pune crema, apoi un strat de biscuiti, iar peste eu am ales frisca presarata cu cacao. Se poate pune in schimb glazura deasupra.

Din toate prajiturile pe care le fac, aceasta este preferata mea.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina Unicata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cozonac cu nuca si rahat

Cozonac cu nuca si rahat

Laptele, smantana, margarina topita, laptele batut se incalzesc sa fie caldute la care se adauga

20 voturi    11 comentarii
2h
Prajituri
Tarta rustica cu cirese

Tarta rustica cu cirese

1. Pentru a face aluatul procedam astfel: punem faina, zaharul, si untul intr-un castron si framantam

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • 10 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri de faina
  • 3 linguri ulei
  • apa
  • 7 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 150 g zahar pudra
  • 1 pachet unt (250 g)
  • 1 fiola esente rom
  • 1 plic cappuccino
  • 1 pachet frisca
  • 2 pachete biscuiti Petit Beure

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Figaro Dobroiu