autor:

Mihaela Tanasa

» » Prajituri

Amandina

Autor: Mihaela Tanasa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Tanasa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
pt blat: 8 oua, 50 ml ulei, 300 g zahar, 30 g cacao, , 8 linguri faina, un praf de copt, , pt crema: 1 si 1/2 pachet unt sau margarina, 2oo g zahar, 3 galbenusuri, 3 linguri ness (cacao), esenta de rom, , pt sirop: 400 ml apa, 200g zahar, 2 linguri cacao(cappucino), , pt glazura: 2 linguri apa, 3 linguri zahar, o lingura cacao, 50 g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Blatul: 8 galbenusuri se freaca cu 50 ml ulei pana se face ca o maioneza; 8 albusuri se bat cu 300 g zahar, apoi se amesteca cu galbenusurile, cu 30 g cacao,8 linguri faina si praf de copt. Se coace o ora la foc potrivit.

Crema: un pachet si jumatate de unt sau margarina se amesteca cu 200 g zahar, 3 galbenusuri, 3 linguri de ness sau cacao si esenta de rom.

Siropul: se fierb 400 ml apa, 200 g zahar si 2 linguri de cappucino sau cacao.

Glazura: se fierb 2 linguri de apa, 3 linguri de zahar, o lingura de cacao, iar la urma se adauga 50 g unt.
Blatul se taie in doua si se insiropeaza, intre ele se pune crema si deasupra glazura. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandina

Amandina

Pentru blat:separam galbenusurile de albusuri, batem albusurile spuma cu zaharul(ori cu telul, ori

151 voturi    26 comentarii
2h 30 min
Torturi
Prajitura amandina.

Prajitura amandina.

Pentru aceasta minunata reteta trebuie sa-i multumesc lui FLORI. Blatul : se bat albusurile spuma,

59 voturi    24 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 15 %
189.99 lei
161.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • pt blat: 8 oua
  • 50 ml ulei
  • 300 g zahar
  • 30 g cacao
  • 8 linguri faina
  • un praf de copt
  • pt crema: 1 si 1/2 pachet unt sau margarina
  • 2oo g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri ness (cacao)
  • esenta de rom
  • pt sirop: 400 ml apa
  • 200g zahar
  • 2 linguri cacao(cappucino)
  • pt glazura: 2 linguri apa
  • 3 linguri zahar
  • o lingura cacao
  • 50 g unt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Inimioare cu blat din fulgi de mei Inimioare cu blat din fulgi de mei

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Tiramisu Tiramisu

Se bat spuma galbenusurile cu zaharul, frisca, albusul si mascarpone - se bat spuma fiecare separat. Se pun galbenusurile peste mascarpone,

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu blat de cafea si crema de nuca de cocos