autor:

Mihaela Tanasa

» » Prajituri

Amandina

Autor: Mihaela Tanasa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Tanasa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
pt blat: 8 oua, 50 ml ulei, 300 g zahar, 30 g cacao, , 8 linguri faina, un praf de copt, , pt crema: 1 si 1/2 pachet unt sau margarina, 2oo g zahar, 3 galbenusuri, 3 linguri ness (cacao), esenta de rom, , pt sirop: 400 ml apa, 200g zahar, 2 linguri cacao(cappucino), , pt glazura: 2 linguri apa, 3 linguri zahar, o lingura cacao, 50 g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Blatul: 8 galbenusuri se freaca cu 50 ml ulei pana se face ca o maioneza; 8 albusuri se bat cu 300 g zahar, apoi se amesteca cu galbenusurile, cu 30 g cacao,8 linguri faina si praf de copt. Se coace o ora la foc potrivit.

Crema: un pachet si jumatate de unt sau margarina se amesteca cu 200 g zahar, 3 galbenusuri, 3 linguri de ness sau cacao si esenta de rom.

Siropul: se fierb 400 ml apa, 200 g zahar si 2 linguri de cappucino sau cacao.

Glazura: se fierb 2 linguri de apa, 3 linguri de zahar, o lingura de cacao, iar la urma se adauga 50 g unt.
Blatul se taie in doua si se insiropeaza, intre ele se pune crema si deasupra glazura. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandina

Amandina

Am batut ouale separat.Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si galbenusurile cu zaharul

12 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • pt blat: 8 oua
  • 50 ml ulei
  • 300 g zahar
  • 30 g cacao
  • 8 linguri faina
  • un praf de copt
  • pt crema: 1 si 1/2 pachet unt sau margarina
  • 2oo g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri ness (cacao)
  • esenta de rom
  • pt sirop: 400 ml apa
  • 200g zahar
  • 2 linguri cacao(cappucino)
  • pt glazura: 2 linguri apa
  • 3 linguri zahar
  • o lingura cacao
  • 50 g unt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Colacei dulci