autor:

Mihaela Tanasa

» » Prajituri

Amandina

Autor: Mihaela Tanasa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Tanasa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
pt blat: 8 oua, 50 ml ulei, 300 g zahar, 30 g cacao, , 8 linguri faina, un praf de copt, , pt crema: 1 si 1/2 pachet unt sau margarina, 2oo g zahar, 3 galbenusuri, 3 linguri ness (cacao), esenta de rom, , pt sirop: 400 ml apa, 200g zahar, 2 linguri cacao(cappucino), , pt glazura: 2 linguri apa, 3 linguri zahar, o lingura cacao, 50 g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Blatul: 8 galbenusuri se freaca cu 50 ml ulei pana se face ca o maioneza; 8 albusuri se bat cu 300 g zahar, apoi se amesteca cu galbenusurile, cu 30 g cacao,8 linguri faina si praf de copt. Se coace o ora la foc potrivit.

Crema: un pachet si jumatate de unt sau margarina se amesteca cu 200 g zahar, 3 galbenusuri, 3 linguri de ness sau cacao si esenta de rom.

Siropul: se fierb 400 ml apa, 200 g zahar si 2 linguri de cappucino sau cacao.

Glazura: se fierb 2 linguri de apa, 3 linguri de zahar, o lingura de cacao, iar la urma se adauga 50 g unt.
Blatul se taie in doua si se insiropeaza, intre ele se pune crema si deasupra glazura. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandina

Amandina

Se coace blatul la foc potrivit ptr 45 min, se taie in doua. Dupa racire se insiropeaza apoi se

25 voturi    10 comentarii
1h 50 min
Torturi
Tort Amandina

Tort Amandina

Blatul : Se bate albusul bine, tare,cu zaharul si mai batem bine apoi adaugam apa(rece) si galbenusurile

14 voturi    12 comentarii
3h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • pt blat: 8 oua
  • 50 ml ulei
  • 300 g zahar
  • 30 g cacao
  • 8 linguri faina
  • un praf de copt
  • pt crema: 1 si 1/2 pachet unt sau margarina
  • 2oo g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri ness (cacao)
  • esenta de rom
  • pt sirop: 400 ml apa
  • 200g zahar
  • 2 linguri cacao(cappucino)
  • pt glazura: 2 linguri apa
  • 3 linguri zahar
  • o lingura cacao
  • 50 g unt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chec de cacao cu banane