autor:

Mihaela Tanasa

» » Prajituri

Amandina

Autor: Mihaela Tanasa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Tanasa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
pt blat: 8 oua, 50 ml ulei, 300 g zahar, 30 g cacao, , 8 linguri faina, un praf de copt, , pt crema: 1 si 1/2 pachet unt sau margarina, 2oo g zahar, 3 galbenusuri, 3 linguri ness (cacao), esenta de rom, , pt sirop: 400 ml apa, 200g zahar, 2 linguri cacao(cappucino), , pt glazura: 2 linguri apa, 3 linguri zahar, o lingura cacao, 50 g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Blatul: 8 galbenusuri se freaca cu 50 ml ulei pana se face ca o maioneza; 8 albusuri se bat cu 300 g zahar, apoi se amesteca cu galbenusurile, cu 30 g cacao,8 linguri faina si praf de copt. Se coace o ora la foc potrivit.

Crema: un pachet si jumatate de unt sau margarina se amesteca cu 200 g zahar, 3 galbenusuri, 3 linguri de ness sau cacao si esenta de rom.

Siropul: se fierb 400 ml apa, 200 g zahar si 2 linguri de cappucino sau cacao.

Glazura: se fierb 2 linguri de apa, 3 linguri de zahar, o lingura de cacao, iar la urma se adauga 50 g unt.
Blatul se taie in doua si se insiropeaza, intre ele se pune crema si deasupra glazura. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort Amandina

Tort Amandina

Batem spuma tare albusurile cu sarea. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute apoi adaugam treptat,

61 voturi    12 comentarii
3h
Torturi
Amandina -varianta mea

Amandina -varianta mea

ptr blat-o forma patrata de tava 20=30 cm Albusurile cu zaharul se bat spuma tare, se adauga galbenusurile

2 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • pt blat: 8 oua
  • 50 ml ulei
  • 300 g zahar
  • 30 g cacao
  • 8 linguri faina
  • un praf de copt
  • pt crema: 1 si 1/2 pachet unt sau margarina
  • 2oo g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri ness (cacao)
  • esenta de rom
  • pt sirop: 400 ml apa
  • 200g zahar
  • 2 linguri cacao(cappucino)
  • pt glazura: 2 linguri apa
  • 3 linguri zahar
  • o lingura cacao
  • 50 g unt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu foi de napolitane