autor:

GABRIELA

» » Prajituri

Amandine

Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GABRIELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2009

Ingrediente
Blat:, 6 oua, 200 g zahar, 200 g faina, 2 linguri zahar ars, 50 ml ulei, 30 ml apa, , , Crema:, 400 g serbet de vanailie sau cacao, 2 pachete de unt

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Blat:
Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul si apa. Se adauga zaharul ars (intr-o cratita se pune zahar, apoi se pune apa, se lasa sa fiarba 10 minute, si se lasa sa se raceasca putin).
Galbenusurile se amesteca usor cu albusurile si cu faina.
Se pune intr-o forma tapetata cu ulei si faina. Se coace, se lasa sa se raceasca, se taie in trei.



Crema:
Se freaca untul cu serbetul cu untul si se lasa la rece.

Se insiropeaza blatul, se pune crema si se da la rece, se taie in patrate. Se gglaseaza cu ciocolata ( 100 g ciocolata + 2 linguri ulei), se da la rece, se decoreaza cu frisca sau ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandine

Amandine

Crema: Eu am facut mai intai crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore. Intr-o

204 voturi    24 comentarii
2h 40 min
Prajituri
Amandine cu glazura de caramel

Amandine cu glazura de caramel

Crema: Eu am facut mai intai crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore. Intr-o craticioara

8 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 2 linguri zahar ars
  • 50 ml ulei
  • 30 ml apa
  • Crema:
  • 400 g serbet de vanailie sau cacao
  • 2 pachete de unt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Ciocolatina