Blat:
Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul si apa. Se adauga zaharul ars (intr-o cratita se pune zahar, apoi se pune apa, se lasa sa fiarba 10 minute, si se lasa sa se raceasca putin).
Galbenusurile se amesteca usor cu albusurile si cu faina.
Se pune intr-o forma tapetata cu ulei si faina. Se coace, se lasa sa se raceasca, se taie in trei.
Crema:
Se freaca untul cu serbetul cu untul si se lasa la rece.
Se insiropeaza blatul, se pune crema si se da la rece, se taie in patrate. Se gglaseaza cu ciocolata ( 100 g ciocolata + 2 linguri ulei), se da la rece, se decoreaza cu frisca sau ciocolata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii