Blatul:
Batem tare albusurile cu un praf de sare.Adaugam zaharul.Urmeaza galbenusurile,romul,faina,cacao,praful de copt,nesul si batem foarte bine.Punem intr-o tava mica si dam la cuptor la foc mediu.
Lasam sa se raceasca si il taiem in doua.
Crema:
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, adica moale. Il vom mixa foarte bine cu zaharul pana devine mai cremos. Adaugam cacao, ness si esenta si mixam bine pana obtinem o crema.
Siropul:
Vom pune toate ingredientele pe foc sa le incanzim bine pana topim zaharul si nessul.
Glazura:
Punem totul pe foc si topim bine, fara a fierbe.
Dupa ce blatul a fost taiat, punem prima parte pe o tava si insiropam cu jumatate din sirop. Adaugam crema, dar oprim 2-3 linguri de crema pentru ornat. Nivelam crema si punem al doilea blat pe care il vom insiropa cu restul de sirop. Taiem prajitura in patrate cat o amandina. Vor iesi 15 amandine.
Cat este putin calduta glazura, vom turna cu o lingura pe fiecare prajitura si lasam sa curga putin pe margini.
Ornam cu crema ramasa si cu banuti de ciocolata alba
Nu ca ma laud, dar chiar este foarte buna si in comparatie cu amandina are am cumparat-o acum 2 zile nu se compara deloc...a mea este zemoasa,are aroma de rom,de cacao ...e delicioasa :)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii