autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Amandine

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2015

Ingrediente
Blat:, 6 oua, 175 g zahar, 8 linguri faina, 3 linguri cacao, 3 linguri ulei, 3 linguri apa, o lingurita praf de copt, un praf de sare, Crema:, 200 g unt(minim 80% grasime), 150 g zahar, 30 g cacao, 100 ml apa, 2 galbenusuri, 1/2 sticluta esenta de rom, Sirop:, 300 ml apa, 6 linguri zahar, 2 pliculete ness, o sticluta esenta de rom, Glazura:, 200 g ciocolata (50 % cacao), 150 ml fisca lichida, unt(cat o nuca), Decor:, 100 g ciocolata cu lapte, 150 ml frisca lichida.

Dificultate: Medie Timp: 2h 40 min

34 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare
Blat: separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie. Adaugam apa mixand continuu, apoi galbenusurile batute cu uleiul.Amestecam faina, cacao si praful de copt si le incorporam cu o spatula in amestecul de albus si galbenus.Turnam compozitia intr-o tava(22x32) unsa si tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptorul preincalzit ,la foc potrivit( 175-180 grade) pentru 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem blatul si cand se raceste bine il taiem in doua.
Crema: intr-o craticioara punem cacao amestecata cu zaharul,turnam apa si o punem la fiert la foc mic pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Untul il mixam pana devine pufos, apoi treptat adaugam compozitia de cacao racita. Adaugam cate un galbenus si mixam in continuare.La sfarsit adaugam esenta de rom .
Sirop: punem intr-o craticioara la fiert apa si zaharul( aproximativ 5 minute).La final adaugam nessul si esenta de rom. Lasam la racit.
Glazura: punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba)dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele si untul . Amestecam pana obtinem o compozitie fina.
Decor: punem frisca intr-o craticioara si cand se incalzeste (fara sa fiarba) dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana ciocolata este complet topita, o lasam sa se raceasca si o dam la frigider 2-3 ore. Dupa ce crema de ciocolata s-a intarit,o mixam pana isi dubleaza volumul si se deschide la culoare.
Asamblare: asezam prima foaie de blat pe o tava, o insiropam cu jumatate din sirop si intindem crema uniform. Asezam peste crema si a doua foaie de blat si o insiropam.Dam tava la frigider pentru 2-3 ore dupa care indepartam cu grija marginile si taiem prajitura in cuburi.Peste fiecare cub turnam cate o lingura din glazura calduta. Dam din nou tava la frigider pana se intareste glazura. Cu ajutorul unui pos ,formam aveline deasupra fiecarei prajituri.
Prajitura se pastreaza in frigider
Inainte de servire se scoate din frigider pentru a se inmuia putin crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Amandine

Amandine

Din ingredientele de mai sus se face un blat de cacao pe care l-am copt intr-o tava cu dimensiunule

70 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri
Amandine

Amandine

Aceasta reteta este copiata de pe Blogul lui Haplea. Facem blatul. Separam albusurile de galbenusuri.

33 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h 40 min

34 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 175 g zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 200 g unt(minim 80% grasime)
  • 150 g zahar
  • 30 g cacao
  • 100 ml apa
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 sticluta esenta de rom
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 6 linguri zahar
  • 2 pliculete ness
  • o sticluta esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata (50 % cacao)
  • 150 ml fisca lichida
  • unt(cat o nuca)
  • Decor:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida.

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

17 voturi    6 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

27 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

21 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Gomboti cu prune