autor:

Georgiana Cosac

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Amandine

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2011

Ingrediente
Blat: 6 ouă, 200 gr de zahăr, 30 ml apă, 40 ml de ulei, 3 linguri de cacao, 8 linguri de făină, , Cremă: 3 ouă, 150 gr de zahăr, 2 linguri cacao, un pachet de unt(eu am folosit 200 g margarina), , Sirop: 300 ml de apă, 150 gr de zahăr, 2 pliculețe de capucino/nes cafe, , Glazură: 160 gr de ciocolată, 100 ml de frișcă lichidă

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

32 voturi

Mod de preparare

Aceasta reteta este copiata de pe Blogul lui Haplea.
Facem blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu apa si presaram zaharul, apoi adaugam treptat galbenusurile batute si frecate cu ulei si amestecam.
Amestecul de faina cu cacao se toarna treptat peste amestecul de albusuri si galbenusuri si se incorporeaza cu o lingura de lemn. Se intinde compozitia intr-o tava tapetata cu foaie de copt si se baga la cuptor 20-25 de minute, pana se coace.
Pregatim crema. Punem pe baie de aburi cele doua oua si zaharul amestecand continuu pana cand se formeaza o crema precum "ciulamaua". Adaugam cacaua si mai tinem 2-3 minute pe foc, amestecand. Lasam sa se raceasca.
Siropul: Intr-un ibric punem apa, zaharul, capucino si lasam sa dea in clocot( cat sa se dizolve zaharul) apoi dam la racit.
Untul( sau margarina), tinut in prealabil la temperatura camerei, este dezmortit cu mixerul si turnam peste el, treptat, crema de cacao care trebuie sa fie si ea la temperatura camerei. Mixam pana se omogenizeaza.
Blatul de prajitura e taiat pe jumatate. Insiropam cu jumatate din sirop partea de jos, intindem crema, apoi adaugam cealalta jumatate si de asemenea insiropam. Taiem prajitura in patrate, le separam, apoi facem glazura: Se pune intr-o cratita pe foc mediu frisca lichida si ciocolata bucatele si se amesteca pana cand ciocolata se topeste, fara ca smantana sa fiarba. Turnam glazura peste bucatile de prajitura si lasam la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandine

Amandine

Mod de preparare Blat: separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,

12 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Dulciuri diverse
Mini amandine

Mini amandine

Separati albusurile de galbenusuri; bateti albusurile spuma (tare-bat), cu un praf de sare si de

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicolae Aneta , 30 decembrie 2013

    Excelente!

  • Fara foto

    Minela Notar , 30 august 2013

    prajitura copilariei mele!

  • Fara foto

    Mariana Pănuță , 28 mai 2013

    sant perfecte

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2012

      Imi place reteta ta si o voi incerca. Multumesc Ginny !

    • Andreea Rus

      Andreea Rus (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2012

      Ce bine arata,cred ca sunt foarte bune.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011

      Ador... prajiturelele astea, yumi,yumi sant grozave! *****

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011

      Felicitari !!!! Mi-ai facut o pooooftaaaa !!!!!! *****

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2011

      Sunt foarte bune!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2011

      Un deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

32 voturi

Ingrediente

  • Blat: 6 ouă
  • 200 gr de zahăr
  • 30 ml apă
  • 40 ml de ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 8 linguri de făină
  • Cremă: 3 ouă
  • 150 gr de zahăr
  • 2 linguri cacao
  • un pachet de unt(eu am folosit 200 g margarina)
  • Sirop: 300 ml de apă
  • 150 gr de zahăr
  • 2 pliculețe de capucino/nes cafe
  • Glazură: 160 gr de ciocolată
  • 100 ml de frișcă lichidă

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

129 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

218 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa. Se ia de pe foc si se pune margarina

13 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Floare de colt (Chef de cuisine)

Imi place reteta ta si o voi incerca. Multumesc Ginny !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
tiramisu