Aceasta reteta este copiata de pe Blogul lui Haplea.
Facem blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu apa si presaram zaharul, apoi adaugam treptat galbenusurile batute si frecate cu ulei si amestecam.
Amestecul de faina cu cacao se toarna treptat peste amestecul de albusuri si galbenusuri si se incorporeaza cu o lingura de lemn. Se intinde compozitia intr-o tava tapetata cu foaie de copt si se baga la cuptor 20-25 de minute, pana se coace.
Pregatim crema. Punem pe baie de aburi cele doua oua si zaharul amestecand continuu pana cand se formeaza o crema precum "ciulamaua". Adaugam cacaua si mai tinem 2-3 minute pe foc, amestecand. Lasam sa se raceasca.
Siropul: Intr-un ibric punem apa, zaharul, capucino si lasam sa dea in clocot( cat sa se dizolve zaharul) apoi dam la racit.
Untul( sau margarina), tinut in prealabil la temperatura camerei, este dezmortit cu mixerul si turnam peste el, treptat, crema de cacao care trebuie sa fie si ea la temperatura camerei. Mixam pana se omogenizeaza.
Blatul de prajitura e taiat pe jumatate. Insiropam cu jumatate din sirop partea de jos, intindem crema, apoi adaugam cealalta jumatate si de asemenea insiropam. Taiem prajitura in patrate, le separam, apoi facem glazura: Se pune intr-o cratita pe foc mediu frisca lichida si ciocolata bucatele si se amesteca pana cand ciocolata se topeste, fara ca smantana sa fiarba. Turnam glazura peste bucatile de prajitura si lasam la frigider.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii