autor:

Alice Ciobanu

» » Prajituri

Amandine

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2011

Ingrediente
6 ouă, 6 linguri de apă rece, 300gr zahăr, 260 gr făină, 40 gr cacao, 1 plic de praf de copt,, o esenţă de vanilie, pentru cremă:, 500 ml lapte, 3 gălbenuşuri, 6 linguri zahăr tos, 3 linguri făină, 4 linguri de cacao (cred că ar merge şi 3, maxim), 2 linguri zahăr pudră, 150 gr unt (eu am folosit margarină Unirea), pentru însiropat:, sirop de zahăr ars plus un plic de capucino cu vanilie, pentru glazură:, 100 ml frişcă lichidă, 200 gr ciocolată menaj (am găsit foarte faină, cu 50% cacao, ...foarte ieftină)

Dificultate: Medie Timp: 2h

30 voturi

Mod de preparare

Blatul l-am preparat astfel: .... am separat albuşurile de gălbenuşuri şi le-am bătut spumă, apoi am adăugat treptat zahărul tos şi am mixat în continuare, adăugând şi apa rece. Apoi am adăugat gălbenuşurile şi am mixat. Făina am amestecat-o cu cacaua şi cu praful de copt, după care le-am încorporat în compoziţie. Am pus şi esenţa şi am dat totul la coptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Crema se prepară astfel:......Se amestecă zahărul cu făina, cacao şi amidon. Se adaugă gălbenuşurile, apoi treptat şi laptele şi se omogenizează. Se pune pe foc domol şi se amestecă până se îngroaşă. Apoi se trage de pe foc şi se lasă la răcit. Separat se bate spumă untul/margarina cu cele două linguri de zahăr pudră.. Când crema de lapte este răcită se adaugă în untul/margarina spumă şi se încorporează treptat. Se dă la frigider.

Blatul când este rece se taie în două. Se pune în tavă folie alimentară uşor umezită, apoi blatul şi se însiropează cu sirop de zahăr ars. Se pune apoi crema şi apoi cealaltă bucată de blat însiropată, deasupra. Din cremă se păstreazî două-trei linguri pentru moţurile de deasupra. Se înveleşte cu folia alimentară şi se dă la frigider peste noapte...şi se doarme liniştit...visând amandine (cazul meu :P).

Glazura se face astfel:.... se pune într-o cratiţă pe foc, frişca lichidă şi se pune ciocolata ruptă bucăţi, lăsând pe foc până se dizolvă toată. Se toarnă fierbinte peste blatul tăiat bucăţi. Din crema păstrată se fac deasupra fiecărei amandine, nişte moţuri sau în cazul meu nişte bălţi :)) de cremă...pentru că le-am pus (cu scule neperformante) peste glazura de ciocolată fierbinte...dar nu mai aveam răbdare.

Aşa că...indiferent de aspect..amandinele mele au fost ultra-mega delicioase...de vis...
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandine

Amandine

Mod de preparare Blat: separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,

9 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Dulciuri diverse
Amandine

Amandine

Separa albusurile de galbenusuri.Bate albusurile spuma,adauga zaharul,apoi galbenusurile unul cate

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Paul

    Paul (Maestru bucatar):

    Mi-a iesit super delicioasa ! E foarte bine gandita reteta. Chestia cu amidonul nu are nici un rost in reteta, in rest e ok totul. Siropul pentru blat eu l-am facut in felul urmator: Am ars 8 linguri de zahar, am adaugat in jur de o cana de apa si am lasat in continuare pe foc mic pana s-a dizolvat, mestecand in continuu. Dupa ce s-a terminat de dizolvat, am adaugat 5 linguri de capuccino de vanilie si am continuat sa amestec inca 2 minute dupa care l-am lasat sa se raceasca. Merita incercata reteta !!!

  • Cristina_Diaconu

    Cristina_Diaconu (Chef de cuisine):

    Este delicioasa.Mi-a iesit foarte buna. Nu m inteles treaba cu amidonul care era in descriere dar nu era la ingrediente si nu am pus dar mi-a iesit foarte bine si fara. Nu este precizat in ce tava sa se faca blatul si eu am foliosit o tava de aproximativ 30/20cm si cred ca e prea mica.A iesit ok blatul doar ca mi-a ramas foarte multa crema desi am pus din plin. de asemenea pt insiropat am schimbat putin pt ca nu am avut cappuccino cu vanilie si am facut siropul din caramel si la sfarsit am pus un varf de nes. desi dureaza foarte mult de facut si mai trebuie sa astepti si peste noapte ca s-o mananci hihi rezultatul merita. Deliciose...multumesc de reteta. Sigur le mai fac

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adrian Petre , 09 august 2015

    delicios

  • Fara foto

    Maria Popescu , 26 iulie 2015

    Pe vremea lui Ceasca, in cofetarii, nici aluaturile nu se lucrau cu margarina!!! Nici macar margarina ,,RAMA'' nu este gustoasa cat despre sanatoasa nici atat!!!!!!

  • Paul

    Paul (Maestru bucatar) , 04 februarie 2014

    Cate oua se folosesc in total ? 6 intregi si 3 galbenusuri?

    • Fara foto

      Sandra Udr , 09 ianuarie 2014

      Credeti ca e necesar acest ingredient surpriza " amidonul "??

    • Fara foto

      Sandra Udr , 09 ianuarie 2014

      Amidon? Nu ai pomenit nimic de amidon la ingrediente.

    • Fara foto

      Cornelia Lupu , 03 decembrie 2013

      amidonul il folositi in loc de faina.. lipseste o paranteza :)

    • Fara foto

      Cornelia Lupu (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2013

      amidonul il folositi in loc de faina... a uitat o paranteza.. :)

    • Fara foto

      Canov Sica , 26 noiembrie 2013

      Credeti ca e necesar acest ingredient surpriza " amidonul "??

    • Fara foto

      Canov Sica , 26 noiembrie 2013

      Credeti ca e necesar acest ingredient surpriza " amidonul "??

    • Fara foto

      Proveanu Mariana , 11 septembrie 2013

      La ingrediente nu e trecut amidonul.... , iar la prepararea cremei , spui de el, unde e greseala???

    • Fara foto

      Bianca Stefanescu , 03 septembrie 2013

      dar nu inteleg de ce ar mai pune amidon la crema din moment ce are faina si o leaga.

    • Fara foto

      Bianca Stefanescu , 03 septembrie 2013

      a vrut sa zica praf de copt in loc de amidon.

    • Fara foto

      Cenean Rodica , 02 septembrie 2013

      Si eu sunt una din persoanele care refuza sa prepare orice see you margarina! Este prajitura mea preferata!

    • Fara foto

      adriana (Bucatar) , 30 martie 2013

      Cat amidon se pune in crema?Nu e specificat.

    • Fara foto

      MARIN GEORGETA (Bucatar sef) , 29 martie 2013

      nu am vazut la ingrediente..amidonul,,,apoi am vazut ca se adauga in crema?cat amidon se adauga?

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

      Sunt delicioase! Pun si eu o fotografie cu ale mele (pe farfurie alaturi de o alta prajitura).

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012

      Forte buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 august 2012

      Delicioasa!

    • Bianca-Nicole

      Bianca-Nicole (Chef de cuisine) , 18 mai 2011

      vaii ce bine arata, mi-a lasat gura apa! o sa fac si eu :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

30 voturi

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 6 linguri de apă rece
  • 300gr zahăr
  • 260 gr făină
  • 40 gr cacao
  • 1 plic de praf de copt,
  • o esenţă de vanilie
  • pentru cremă:
  • 500 ml lapte
  • 3 gălbenuşuri
  • 6 linguri zahăr tos
  • 3 linguri făină
  • 4 linguri de cacao (cred că ar merge şi 3
  • maxim)
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 150 gr unt (eu am folosit margarină Unirea)
  • pentru însiropat:
  • sirop de zahăr ars plus un plic de capucino cu vanilie
  • pentru glazură:
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 200 gr ciocolată menaj (am găsit foarte faină
  • cu 50% cacao
  • ...foarte ieftină)

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Paul (Maestru bucatar)

Cate oua se folosesc in total ? 6 intregi si 3 galbenusuri?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Placinta cu branza