autor:

simonamh18

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Amandine

Autor: simonamh18 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simonamh18 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2012

Ingrediente
Blat:4 oua, 200g zahar, o cana faina, un plic praf de copt, , Crema:500 g margarina, 250g zahar pudra, 4 linguri cacao, 1 pliculet nes, esenta de rom, , Sirop:2 cani de apa, 8 linguri de zahar, esenta de rom, , Glazura: 300g ciocolata menaj, 6 linguri margarina

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, adaugam zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar in final faina cernuta cu praful de copt si cu cacao. Omogenizeaza compozitia si o torni intr-o tava unsa cu margarina/ulei si faina.Se da la cuptor 30 de minute.
Siropul: caramelizez zaharul si il stingi cu apa. Fierbi pana se dizolva caramelul apoi adaugi esenta si se lasa la racit.
Crema: se freaca untul cu zaharul pudra, se adauga cacao praful de nes si esenta de rom. Se pastreaza putina crema pentru decor.
Blatul racit se taie in doua foi, insiropam foarte bine blatul, punem crema intre ele, apoi tai prajitura in patrate pe care le inepartam si le acoperim cu glazura.
Glazura: topesti ciocolata pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde si o amesteci cu margarina dupa ce ai acoperit cu glazura ornam cu crema ramasa. Pofta bunaaaa!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandine de casa

Amandine de casa

Incingem cuptorul la 180 de grade.Separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile le frecam cu ulei

32 voturi    10 comentarii
3h 30 min
Prajituri
Amandine

Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:4 oua
  • 200g zahar
  • o cana faina
  • un plic praf de copt
  • Crema:500 g margarina
  • 250g zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • 1 pliculet nes
  • esenta de rom
  • Sirop:2 cani de apa
  • 8 linguri de zahar
  • esenta de rom
  • Glazura: 300g ciocolata menaj
  • 6 linguri margarina

Raporteaza reteta

Retete
de simonamh18
Tort fondant

Tort fondant

Punem bezelele pe bain-marie pana se topes, adaugam colorantul alimentar, apoi amestecam cu zaharul

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Chec cu cacao

Chec cu cacao

Se bat albusurile spuma, se amesteca cu zaharul, se adauga laptele, galbenusurile praful de copt

3 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Gogosi

Gogosi

Se dizolva drojdia, untul, sarea si zaharul in laptele caldud,. Se adauga ouale, vanilia si incet,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu Ness