Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, adaugam zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar in final faina cernuta cu praful de copt si cu cacao. Omogenizeaza compozitia si o torni intr-o tava unsa cu margarina/ulei si faina.Se da la cuptor 30 de minute.
Siropul: caramelizez zaharul si il stingi cu apa. Fierbi pana se dizolva caramelul apoi adaugi esenta si se lasa la racit.
Crema: se freaca untul cu zaharul pudra, se adauga cacao praful de nes si esenta de rom. Se pastreaza putina crema pentru decor.
Blatul racit se taie in doua foi, insiropam foarte bine blatul, punem crema intre ele, apoi tai prajitura in patrate pe care le inepartam si le acoperim cu glazura.
Glazura: topesti ciocolata pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde si o amesteci cu margarina dupa ce ai acoperit cu glazura ornam cu crema ramasa. Pofta bunaaaa!!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii