autor:

simonamh18

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Amandine

Autor: simonamh18 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simonamh18 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2012

Ingrediente
Blat:4 oua, 200g zahar, o cana faina, un plic praf de copt, , Crema:500 g margarina, 250g zahar pudra, 4 linguri cacao, 1 pliculet nes, esenta de rom, , Sirop:2 cani de apa, 8 linguri de zahar, esenta de rom, , Glazura: 300g ciocolata menaj, 6 linguri margarina

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, adaugam zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar in final faina cernuta cu praful de copt si cu cacao. Omogenizeaza compozitia si o torni intr-o tava unsa cu margarina/ulei si faina.Se da la cuptor 30 de minute.
Siropul: caramelizez zaharul si il stingi cu apa. Fierbi pana se dizolva caramelul apoi adaugi esenta si se lasa la racit.
Crema: se freaca untul cu zaharul pudra, se adauga cacao praful de nes si esenta de rom. Se pastreaza putina crema pentru decor.
Blatul racit se taie in doua foi, insiropam foarte bine blatul, punem crema intre ele, apoi tai prajitura in patrate pe care le inepartam si le acoperim cu glazura.
Glazura: topesti ciocolata pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde si o amesteci cu margarina dupa ce ai acoperit cu glazura ornam cu crema ramasa. Pofta bunaaaa!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandine

Amandine

De mult timp tot am vazut pe diverse bloguri amandine si iata ca le-a venit randul si-n bucataria

64 voturi    25 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Mini amandine

Mini amandine

Separati albusurile de galbenusuri; bateti albusurile spuma (tare-bat), cu un praf de sare si de

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:4 oua
  • 200g zahar
  • o cana faina
  • un plic praf de copt
  • Crema:500 g margarina
  • 250g zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • 1 pliculet nes
  • esenta de rom
  • Sirop:2 cani de apa
  • 8 linguri de zahar
  • esenta de rom
  • Glazura: 300g ciocolata menaj
  • 6 linguri margarina

Raporteaza reteta

Retete
de simonamh18
Tort fondant

Tort fondant

Punem bezelele pe bain-marie pana se topes, adaugam colorantul alimentar, apoi amestecam cu zaharul

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi
Chec cu cacao

Chec cu cacao

Se bat albusurile spuma, se amesteca cu zaharul, se adauga laptele, galbenusurile praful de copt

3 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Gogosi

Gogosi

Se dizolva drojdia, untul, sarea si zaharul in laptele caldud,. Se adauga ouale, vanilia si incet,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Ciuperci zburatoare - Briose