autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Amandine cu prune

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g prune (ringlote), , 100 g samburi de migdale intregi, , 120 g unt, , 100 g zahar pudra, , 2 oua.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180°C. Spalati si stergeti prunele, rupeti-le in doua si scoateti samburii. Puneti migdalele in bolul mixerului si zdrobiti-le pana ce devin pudra. Topiti 100 g unt, turnati-l intr-un castron si amestecati-l cu pudra de migdale si cu zaharul, pana ce obtineti o crema omogena. Incorporati apoi ouale, unul cate unul, batand compozitia cu telul. Ungeti cu unt patru forme mici de tarta si asezati prunele cu taietura in sus. Turnati peste ele crema de migdale si bagati-le 20 de minute la cuptor. Amandinele trebuie sa fie rumenite uniform. Se servesc caldute.
Un sfat util: Prajitura se poate face si intr-o forma mare, dar in acest caz, puneti pe fundul formei un strat de aluat fraged (de tarta), deasupra prunele si turnati peste ele crema de migdale. In felul acesta, amandina va putea fi rasturnata cu usurinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pachetele cu branza

Pachetele cu branza

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la

40 voturi    19 comentarii
2h
Prajituri
Fursecuri cu fulgi de ovaz

Fursecuri cu fulgi de ovaz

Se amesteca zaharul cu ulei,lapte si arome;se adauga fulgii,stafidele si faina amestecata cu praful

5 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g prune (ringlote)
  • 100 g samburi de migdale intregi
  • 120 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 2 oua.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri cu martipan si fistic