autor:

Vasile_Cosmina

» » Prajituri

American pie cu visine

Autor: Vasile_Cosmina (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vasile_Cosmina (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2014

Ingrediente
pentru aluat:, 350g faina, 1/2 lingurita sare, 2 linguri zahar, 220g unt rece, taiat in cubulete, 100 ml apa rece, pentru umplutura:, 500g visine fara samburi, 150g zahar (sau mai mult, dupa gust), 2 -3 lingurite amidon, un praf de sare, ½ lingurita extract de vanilie, 25g unt taiat in bucati, 1 ou pentru uns placinta

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pregateste aluatul amestecand faina cu sarea si zaharul, apoi adaugand untul rece si framantand cu degetele sau cu o lingura pana cand aluatul capata aspectul unui pesmet grunjos. Adauga treptat apa rece si amesteca pana cand aluatul incepe sa se inchege. Imparte-l in doua (3 sferturi cu 1 sfert) si formeaza doua bile de aluat pe care sa le aplatizezi si sa le pui la frigider pentru o ora.

Intinde bila mai mare de aluat intr-un disc cu diametrul mai mare decat al tavii de tarta pe care o folosesti. Intinde aluatul in tava si pune-l la frigider cat te vei ocupa de a doua bucata.

A doua bucata de aluat se intinde si se fac inimioare cu ajutorul unei forme de biscuiti. Cu aceste inimioare se orneaza prajitura inainte de a fi bagata la cuptor.

Incinge cuptorul la 200 grade C si intre timp pregateste umplutura.

Pune visinele intr-un bol impreuna cu zaharul, amidonul, sarea, extractul de vanilie si amesteca usor cat sa acoperi fructele cu restul ingredientelor. Lasa-le sa stea asa 10-15 minute apoi toarna umplutura in tava pregatita cu aluatul de tarta. Presara deasupra ei untul taiat bucatele mici.

Unge suprafata cu ou si presara putin zahar.

Pune placinta la cuptor timp de 15 minute, apoi redu intensitatea caldurii la 170 grade C si mai lasa la cuptor inca 30 de minute, pana cand aluatul se rumeneste.
Daca ti-a placut reteta noastra "American pie cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca

Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca

1. Intai se pune intr-un ibric la fiert o cana de apa si cand da in clocot se pun perlele de tapioca

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura Ciresica

Prajitura Ciresica

Pandispanul: Se bat spuma cu mixerul albusurile cu un praf de sare, zaharul si zeama de lamaie,

2 voturi    2 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 350g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 220g unt rece
  • taiat in cubulete
  • 100 ml apa rece
  • pentru umplutura:
  • 500g visine fara samburi
  • 150g zahar (sau mai mult
  • dupa gust)
  • 2 -3 lingurite amidon
  • un praf de sare
  • ½ lingurita extract de vanilie
  • 25g unt taiat in bucati
  • 1 ou pentru uns placinta

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie mai cremoasa si mai deschisa la culoare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca

1. Intai se pune intr-un ibric la fiert o cana de apa si cand da in clocot se pun perlele de tapioca la fiert. Se lasa sa fiarba cca

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Analele istoriei