Pregateste aluatul amestecand faina cu sarea si zaharul, apoi adaugand untul rece si framantand cu degetele sau cu o lingura pana cand aluatul capata aspectul unui pesmet grunjos. Adauga treptat apa rece si amesteca pana cand aluatul incepe sa se inchege. Imparte-l in doua (3 sferturi cu 1 sfert) si formeaza doua bile de aluat pe care sa le aplatizezi si sa le pui la frigider pentru o ora.
Intinde bila mai mare de aluat intr-un disc cu diametrul mai mare decat al tavii de tarta pe care o folosesti. Intinde aluatul in tava si pune-l la frigider cat te vei ocupa de a doua bucata.
A doua bucata de aluat se intinde si se fac inimioare cu ajutorul unei forme de biscuiti. Cu aceste inimioare se orneaza prajitura inainte de a fi bagata la cuptor.
Incinge cuptorul la 200 grade C si intre timp pregateste umplutura.
Pune visinele intr-un bol impreuna cu zaharul, amidonul, sarea, extractul de vanilie si amesteca usor cat sa acoperi fructele cu restul ingredientelor. Lasa-le sa stea asa 10-15 minute apoi toarna umplutura in tava pregatita cu aluatul de tarta. Presara deasupra ei untul taiat bucatele mici.
Unge suprafata cu ou si presara putin zahar.
Pune placinta la cuptor timp de 15 minute, apoi redu intensitatea caldurii la 170 grade C si mai lasa la cuptor inca 30 de minute, pana cand aluatul se rumeneste.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii