autor:

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

» » Retete vegetariene

Amestec de condimente mediteraneene

Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2013

Ingrediente
- piper negru boabe, - oregano uscat, - busuioc uscat, - rozmarin uscat, - cimbru uscat, - menta uscata, - sare de mare/ fleur de sel, - frunze de lime, - foi de dafin, - salvie, - maghiran, - chimen (optional).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Toate ierburile si condimentele se amesteca si se pastreaza intr-un recipient inchis ermetic intr-un loc ferit de lumina. Dafinul se macina cu rasnita in cazul in care aveti frunzele intregi. Chimenul se macina si acesta pana se obtine un praf si se include in mix. Amestecul meditereanean sau grecesc se poate folosi la asezonarea carnii de pui, a cartofilor, in orez, la paste, carne de miel. Patru dintre aceste condimente fac parte din amestecul "Herbs de Provence", respectiv: rozmarinul, cimbrul, maghiranul si dafinul.
Despre majoritatea dintre ingredientele amestecului mediteranean, am povestit pe scurt la rubrica "Stiati ca" in diferite postari, insa pe indelete vor urma si alte informatii utile despre modul de folosire, conservare, pastrare si combinare a condimentelor si ierburilor.
Ca si punct comun, busuiocul, cimbrul, dafinul, maghiranul, oregano, patrunjelul, rozmarinul se asorteaza toate cu cartofii prajiti sau la cuptor, in sufleu sau in salata.
Amestecul poate fi folosit si in salata (Ceasar, dar nu numai) ca si dressing amestecat cu iaurt.

Nota: scortisoara are doar rol decorativ, nu face parte din amestecul de condimente.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amestec de condimente mediteraneene" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Paste la cuptor cu sos de rosii

Paste la cuptor cu sos de rosii

Se fierb pastele dupa instrunctiunile de pe pachet. Eu am folosit fussili, dar se pot folosi orice

3 voturi    0 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Hrisca cu lapte

Hrisca cu lapte

Patria acestei plante sunt padurile din Himalaia. In prezent din boabele de hrisca se pregatesc multe

7 voturi    4 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 15 %
129.99 lei
110.49 lei

Ultra Sonic Steam

- 15 %
799.99 lei
679.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dumitru Craciun , 06 aprilie 2015

    dacă le punem pe toate într-o râșniță nu e mai bine ?

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • - piper negru boabe
  • - oregano uscat
  • - busuioc uscat
  • - rozmarin uscat
  • - cimbru uscat
  • - menta uscata
  • - sare de mare/ fleur de sel
  • - frunze de lime
  • - foi de dafin
  • - salvie
  • - maghiran
  • - chimen (optional).

Raporteaza reteta

Retete
de Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)
Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu mirodenii

Guguluf cu mirodenii

Mod de preparare: Pentru blat procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Bruschetta con feta

Bruschetta con feta

a inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Humus reţetă Humus reţetă

Nautul se tine 1 zi la inmuiat; Se fierbe in doua ape pana se inmoaie si poate fi zdrobit usor. Nautul fiert (sau din conserva) impreuna

15 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Mâncare de post cu ciuperci şi dovleac