autor:

kok miori

» » Aperitive

Ampanados cu carne si masline

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 27 aprilie 2010

Ingrediente
20 rotunduri de alauat de ampanados sau poate sa fie foi de foietaj., 1/4 kg de carne macinata, 1 ceapa tocata marunt, 2 catei de usturoi zdrobiti, 12 masline verzi fara simburi si tocate, 1lingurita praf de usturoi, 1lingurita paprica dulce, 2linguri de patrunjel tocat, sare piper la gust, 2-3 linguri ulei de masline, 1ou batut

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie se prajeste usor ceapa se adauga usturoiul si carnea se amesteca si se sfirama carnea -se lasa 7 minute pina carnea si-a schimbat culoarea.Se lasa sa se raceasca putin dupa care se pune la robotul din bucatarie se adauga patrunjelul si maslinele si in faze scurte se amesteca carnea ca totul sa se cuprinda (2-3)secunde,in timpul amestecarii se adauga paprica si praful de usturoi.
Pe masa se aseaza rotundurile de aluat se pune o lingurita plina de carne si se lipesc jumatatile de aluat si se lipesc mai bine cu dintii de la furculita.
Se aseaza pe o tava cu pergament si se ung cu ou batut.
Se coc la 180 de grade cam 10 minute sau pina se rumenesc bine.Se pot servi asa ca o gustare sau aperitiv sau se poate pregati un sos de ciuperci.

Sos de ciuperci il fac din praf de supa a lui knor cu gust de ciuperci .Intr-o tigaie sau cratita mica topesc putin unt pun 2 linguri de praf de supa cu gust de ciuperci las putin sa se prajeasca dupa care sting cu un pahar de apa fierbinte si amestec sa nu se faca cocoloase,si adaug si 2 linguri de vin alb,las totul sa fiarba la foc mic 15 minute pina se ingroase putin si dupa aceea il torn intr-un vas mic ptr sos si se serveste cald impreuna cu ampanados.Iese minunat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ampanados cu carne si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Drob

Drob

Maruntaiele de miel impreuna cu ficatul de pui se curata si se spala foarte bine, apoi se pune la

30 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Rulada de porc cu omleta si legume

Rulada de porc cu omleta si legume

Am taiat muschiuletul de porc astfel incat sa obtin o fasie mai subtire si intreaga. Am batut putin

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    ceva deosebit,merita incercat.

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Si eu fac ceva asemanator,dar le prajesc in ulei incins...stiu ca sunt mai sanatoase la cuptor!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Delicios preparatul tau!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 20 rotunduri de alauat de ampanados sau poate sa fie foi de foietaj.
  • 1/4 kg de carne macinata
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 12 masline verzi fara simburi si tocate
  • 1lingurita praf de usturoi
  • 1lingurita paprica dulce
  • 2linguri de patrunjel tocat
  • sare piper la gust
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1ou batut

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Estera Flori (Chef de cuisine)

ceva deosebit,merita incercat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
aperitiv pentru masa de craciun