ANANAS UMPLUT

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane):
  • 2 buc.ananas,
  • 1 mango,
  • 2 kiwi,
  • 2 mandarine,
  • 1dl. vin alb,
  • 1/2dl.rom sau vodca,
  • 2 linguri zahar,
  • sucul unei lamai verzi,
  • 2 albusuri ,
  • putina sare,
  • 150g.zahar praf;

Mod de preparare

1.Se spala cele 2 bucati de ananas si se taie in doua.Se curata cu un cutit ascutit si se scobeste fiecare jumatate de ananas.

2.Se curata si restul fructelor.Kiwi si mango se taie cubulete;mandarinele se curata de coaja si se desfac in felii,care se taie marunt.Fructele astfel pregatite se pun intr-un castron.

3.Se toarna vinul intr-o craticioara, se adauga romul sau vodca, sucul de lamaie si 2 linguri de zahar.Se lasa sa dea clocot, apoi se pune la rece.Cand este rece, se pune peste fructele din castron.Se lasa cca. 2 ore.

4.Se bat albusurile spuma cu putina sare,se adauga zaharul pudra si se continua baterea pe bain-marie 5 minute.

5.Se umplu jumatatile de ananas cu salata de fructe ,peste care se pune spuma de ou , se aseaza pe o tava si se dau la cuptor ,la 175*C , timp de 10 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.

Iahnie de fasole
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor