Ingrediente
(pentru 4 persoane):, 2 buc.ananas,, 1 mango,, 2 kiwi,, 2 mandarine,, 1dl. vin alb,, 1/2dl.rom sau vodca,, 2 linguri zahar,, sucul unei lamai verzi,, 2 albusuri ,, putina sare,, 150g.zahar praf
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
2 voturi
Mod de preparare
2.Se curata si restul fructelor.Kiwi si mango se taie cubulete;mandarinele se curata de coaja si se desfac in felii,care se taie marunt.Fructele astfel pregatite se pun intr-un castron.
3.Se toarna vinul intr-o craticioara, se adauga romul sau vodca, sucul de lamaie si 2 linguri de zahar.Se lasa sa dea clocot, apoi se pune la rece.Cand este rece, se pune peste fructele din castron.Se lasa cca. 2 ore.
4.Se bat albusurile spuma cu putina sare,se adauga zaharul pudra si se continua baterea pe bain-marie 5 minute.
5.Se umplu jumatatile de ananas cu salata de fructe ,peste care se pune spuma de ou , se aseaza pe o tava si se dau la cuptor ,la 175*C , timp de 10 minute.
CELY , 20 septembrie 2009
Interesanta reteta. Am sa incerc si eu. Cred ca e un desert delicios si foarte aspectuos.