autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Andive cu sos de smantana

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 1 kg andive, , 1/8 l smantana, , sare, , lamaie, , 30 g unt, , 1 lingura faina, , 1/4 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), , sare, , nucsoara, , piper, , 1 varf de cutit zahar, , zeama de lamaie, , 1 galbenus, , patrunjel verde tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Andivele curatate, spalate si taiate in 4 se fierb 10-15 minute, in apa clocotita cu sare si cu zeama de la 1/2 de lamaie, si se lasa sa se scurga. Se caleste faina in untul incins, se stinge cu zeama de carne si se lasa sa dea in cateva clocote. Se ia de pe foc, se adauga smantana si se condimenteaza cu sare, zahar, piper, nucsoara rasa si zeama de lamaie. Se incorporeaza si galbenusul batut, se pune sosul pe foc, se lasa sa se incinga - fara sa fiarba - si se toarna peste andive. Se presara patrunjelul tocat peste andive si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Andive cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza cu legume si smantana

Varza cu legume si smantana

Calim ceapa in ulei, cat sa-si schimbe culoarea, adaugam radacinoasele, ardeiul si gogosarul,adaugam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure din fasole boabe alba si linte rosie

Piure din fasole boabe alba si linte rosie

Se înmoaie fasolea albă cu o zi înainte sau cel puţin de seara până dimineaţa,

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 1 kg andive
  • 1/8 l smantana
  • sare
  • lamaie
  • 30 g unt
  • 1 lingura faina
  • 1/4 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa)
  • sare
  • nucsoara
  • piper
  • 1 varf de cutit zahar
  • zeama de lamaie
  • 1 galbenus
  • patrunjel verde tocat.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca