autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Andive cu sos de smantana

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 1 kg andive, , 1/8 l smantana, , sare, , lamaie, , 30 g unt, , 1 lingura faina, , 1/4 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), , sare, , nucsoara, , piper, , 1 varf de cutit zahar, , zeama de lamaie, , 1 galbenus, , patrunjel verde tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Andivele curatate, spalate si taiate in 4 se fierb 10-15 minute, in apa clocotita cu sare si cu zeama de la 1/2 de lamaie, si se lasa sa se scurga. Se caleste faina in untul incins, se stinge cu zeama de carne si se lasa sa dea in cateva clocote. Se ia de pe foc, se adauga smantana si se condimenteaza cu sare, zahar, piper, nucsoara rasa si zeama de lamaie. Se incorporeaza si galbenusul batut, se pune sosul pe foc, se lasa sa se incinga - fara sa fiarba - si se toarna peste andive. Se presara patrunjelul tocat peste andive si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Andive cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume gratinate

Legume gratinate

Punem apa la fiert intr-o oala si oparim 5’ buchetele de conopida, apoi le scoatem pe o farfurie,

12 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta tatin cu rosii

Tarta tatin cu rosii

Rosiile se taie in doua. Aprindeti cuptorul, foc mediu.Taiati si ajustati foietajul la vasul in care

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 1 kg andive
  • 1/8 l smantana
  • sare
  • lamaie
  • 30 g unt
  • 1 lingura faina
  • 1/4 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa)
  • sare
  • nucsoara
  • piper
  • 1 varf de cutit zahar
  • zeama de lamaie
  • 1 galbenus
  • patrunjel verde tocat.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si grasimea in exces. In tigaia in care vom gati incalzim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Rosii umplute cu ciuperci si orez