autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Andive cu sos de smantana

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 1 kg andive, , 1/8 l smantana, , sare, , lamaie, , 30 g unt, , 1 lingura faina, , 1/4 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), , sare, , nucsoara, , piper, , 1 varf de cutit zahar, , zeama de lamaie, , 1 galbenus, , patrunjel verde tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Andivele curatate, spalate si taiate in 4 se fierb 10-15 minute, in apa clocotita cu sare si cu zeama de la 1/2 de lamaie, si se lasa sa se scurga. Se caleste faina in untul incins, se stinge cu zeama de carne si se lasa sa dea in cateva clocote. Se ia de pe foc, se adauga smantana si se condimenteaza cu sare, zahar, piper, nucsoara rasa si zeama de lamaie. Se incorporeaza si galbenusul batut, se pune sosul pe foc, se lasa sa se incinga - fara sa fiarba - si se toarna peste andive. Se presara patrunjelul tocat peste andive si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Andive cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CARTOFI FOARTE AROMATI (DE POST)

CARTOFI FOARTE AROMATI (DE POST)

Curatam cartofii si ii dam la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt fierti pe jumatate ii punem

3 voturi    13 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi cu legume la cuptor

Cartofi cu legume la cuptor

Se curata si se spala legumele. Cartofii se taie in 6. Cu ajutorul unui tocator se taie subtire

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 1 kg andive
  • 1/8 l smantana
  • sare
  • lamaie
  • 30 g unt
  • 1 lingura faina
  • 1/4 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa)
  • sare
  • nucsoara
  • piper
  • 1 varf de cutit zahar
  • zeama de lamaie
  • 1 galbenus
  • patrunjel verde tocat.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete coapte de bostan Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie. Ceapa o prajesc in ulei pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Crema de fasole uscata, varianta de post