Andive cu sos de smantana

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 1 kg andive,
  • 1/8 l smantana,
  • sare,
  • lamaie,
  • 30 g unt,
  • 1 lingura faina,
  • 1/4 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa),
  • sare,
  • nucsoara,
  • piper,
  • 1 varf de cutit zahar,
  • zeama de lamaie,
  • 1 galbenus,
  • patrunjel verde tocat.

Mod de preparare

Andivele curatate, spalate si taiate in 4 se fierb 10-15 minute, in apa clocotita cu sare si cu zeama de la 1/2 de lamaie, si se lasa sa se scurga. Se caleste faina in untul incins, se stinge cu zeama de carne si se lasa sa dea in cateva clocote. Se ia de pe foc, se adauga smantana si se condimenteaza cu sare, zahar, piper, nucsoara rasa si zeama de lamaie. Se incorporeaza si galbenusul batut, se pune sosul pe foc, se lasa sa se incinga - fara sa fiarba - si se toarna peste andive. Se presara patrunjelul tocat peste andive si se servesc imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta