autor:

valentina ionita

» » Aperitive

ANDIVE DELICIOASE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Ingrediente
4 andive, jambon,sunca presata(sau orice sunca slaba) dupa gust, o ceapa, 1-2 linguri de ulei de masline sau orice ulei presat la rece, patrunjel tocat, branza rasa dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Andivele se spala si se taie fasii subtirele.Ceapa se curata,se spala si se toaca marunt.Ceapa impreuna cu andivele se prajesc la foc mic in putin ulei,iar cand ceapa devine transparenta si andivele sunt inmuiate bine,se adauga patrunjelul tocat marunt.
O parte din acest amestec se intinde intr-un vas de yena uns,se presara din belsug cu jambonul maruntit,dupa care se acopera cu compozitia ramasa.Se presara branza rasa si se coace 10-15 min la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "ANDIVE DELICIOASE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata de conopida cu pasta de susan – Maqdous zahra

Salata de conopida cu pasta de susan – Maqdous zahra

Conopida se spala bine si se desface in buchetele mai mici. Se caleste conopida pana ia o culoare

16 voturi    10 comentarii
30 min
Aperitive
Salata de spanac cu ou

Salata de spanac cu ou

Foarte usor de pregatit, bogata in proteine, fibre, minerale, apa, vitamine, antioxidanti puternici,

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

    Multumesc mult fetelor...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

    Interesant, e adevarat.Dar nu are ce sa nu placa.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

    INteresant, e adevarat.Dar nu are ce sa nu placa.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      O reteta interesanta.Felicitari!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Interesante si bune!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • 4 andive
  • jambon,sunca presata(sau orice sunca slaba) dupa gust
  • o ceapa
  • 1-2 linguri de ulei de masline sau orice ulei presat la rece
  • patrunjel tocat
  • branza rasa dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult fetelor...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Caponata siciliana