autor:

valentina ionita

» » Aperitive

ANDIVE DELICIOASE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Ingrediente
4 andive, jambon,sunca presata(sau orice sunca slaba) dupa gust, o ceapa, 1-2 linguri de ulei de masline sau orice ulei presat la rece, patrunjel tocat, branza rasa dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Andivele se spala si se taie fasii subtirele.Ceapa se curata,se spala si se toaca marunt.Ceapa impreuna cu andivele se prajesc la foc mic in putin ulei,iar cand ceapa devine transparenta si andivele sunt inmuiate bine,se adauga patrunjelul tocat marunt.
O parte din acest amestec se intinde intr-un vas de yena uns,se presara din belsug cu jambonul maruntit,dupa care se acopera cu compozitia ramasa.Se presara branza rasa si se coace 10-15 min la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "ANDIVE DELICIOASE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Fasole cu usturoi si verdeata

Fasole cu usturoi si verdeata

Fasolea se lasa in apa, peste noapte. A doua zi se pune la fiert. Inainte de servire, se lasa, cateva

4 voturi    0 comentarii
60h
Aperitive
Barcute de cartofi umplute cu branza

Barcute de cartofi umplute cu branza

Cartofii se fierb integi, se curata si se dau in doua, pe lung, se scobesc ca niste barcute pentru

5 voturi    7 comentarii
45 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

    Multumesc mult fetelor...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

    Interesant, e adevarat.Dar nu are ce sa nu placa.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

    INteresant, e adevarat.Dar nu are ce sa nu placa.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      O reteta interesanta.Felicitari!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Interesante si bune!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • 4 andive
  • jambon,sunca presata(sau orice sunca slaba) dupa gust
  • o ceapa
  • 1-2 linguri de ulei de masline sau orice ulei presat la rece
  • patrunjel tocat
  • branza rasa dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult fetelor...

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Pranz ardelenesc